Mobilitás

Fenntartható motorsport – A versenyzés zöld megoldásai

Benedek Attila | 2022.03.01. 04:00

Ha az autóversenyzés zöldítése szóba kerül, akkor sokaknak csak a Formula E és az Extreme E jut az eszébe. Lehet, hogy meglepő, de rajtuk kívül is találni környezetbarát megoldásokat.

A motorsport két zöld zászlóshajója, jól népszerűsíti az elektromos hajtást. Az autógyárak pedig kitűnő reklám lehetőséget látnak bennük. Igazán veszélyesek hagyományos társaikra csak évek múlva lesznek, amikor a jelenleginél könnyebb és nagyobb teljesítményű akku technikát alkalmaznak.

 

WRC1

Rengeteg hír született arról, hogy az F1-ben idén bevezetett, már 15 százaléknyi bio összetevőt tartalmazó új verseny benzin, mekkora gondot okozott a motorgyártóknak. Ehhez képest a sajtó alig adott hírt a ralivilágbajnokság csúcs kategóriájában történt radikális zöldítési lépésről.

Az idén bevezetett hibrid autók ugyanis, 100 százalékban megújuló forrásból származó üzemanyaggal működnek. Ezért teljesen zöld verseny benzint, ezentúl nem csak a Porsche versenyautói tankolnak, hanem a leggyorsabb raliautók is.

A világbajnoki sorozatnak a P1 Fuels szállítja az üzemanyagot. Az üzemanyag úgy lesz zöld, hogy a két fő összetevője, teljesen környezetbarát forrásból származik. Az egyiket a növényi hulladékból, trágyából és más természetes forrásból származó, második generációs bioüzemanyag jelenti.

A másik a mesterségesen előállított benzin, azaz e-fuel, amit levegőből kivont széndioxidból és vízbontásból nyernek. A készítés közben használt energia természetesen szénlábnyom mentes, mert nap és szélerőművekből származik az áram.

 

WTCR

Michelisz Norbert révén, világkupa győztes magyar pilótája is van a túrakocsi világsorozatnak. A Zengő Motorsport pedig hazai csapatként szerepel. Ráadásul ez az alakulat, az elektromos túrakocsi szériában is részt vesz. S ne feledkezzünk meg Tassi Attiláról, aki a Honda versenyzője. A sok hazai érdekeltséggel rendelkező szériánál, szintén a P1 Fuels az kizárólagos üzemanyag beszállító. Itt még nem tértek át a 100 százalakosan zöld verseny benzinre, viszont az üzemanyagban a bio összetevők aránya elég magas.

 

A német gőzhenger

2020 augusztusában jelentették be a Hyraze League 2023-as indulását. Az új széria, a lemezek alatt sok azonos műszaki megoldást felvonultató, de különböző gyártmányokat takaró sportkocsik versenyét jelenti. Négykerékhajtású, 800 lóerős, ultra modern technikával felszerelt autók viadaláról beszélünk, amelyeknek az energiát a hidrogén adja.

A széria megalkotói között, a német ipar nagy neveit találjuk. A listán ott az elektromos hajtásokban élenjáró Schaffler. A csapat tagja még az AMG tuning cég alapítója által létrehozott versenyautókat és sportkocsikat gyártó HWA. Csatlakozott hozzájuk az eSportokban éllovas WESA, így már minden korosztályt be tudnak vonzani. A közel azonos technikájú, hi-tech autókat felvonultató széria, a legendás német túrakocsi bajnokság (DTM) zöld konkurensének tűnik.

Sivatagi show

A Dakar ralit jó ideje már olyan helyen tartják, ahol a rendező országoktól, országtól szép bevétele származik a szervezőnek. Ezért nem véletlen, hogy Szaúd-Arábia lett a világ legnagyobb terepversenyének a házigazdája. A 2022-es viadal előtt, megvillantották a jövőt. Ugyanis a Dakar rali is nyit a zöld technológiák felé, ezért két járműről is lerántották a leplet. A teherautót, a világ egyik legzöldebb és legkorszerűbb városában, a készülő Neomban leplezték le.

A francia Gaussin, öttagú teherautó családot mutatott be. Ezeket táplálhatják hidrogénnel és elektromos árammal is. Az autók külsejét a Pininfarina tervező iroda munkatársai álmodták meg. Minket a legkisebb modell, a 140 km/óra végsebességű versenygép érdekel. A versenykamion meghajtásáról két darab, egyenként 480 lóerős villanymotor gondoskodik. Az energia a 82 kWh-ás akkuból érkezik, ebbe pedig a 380 kW teljesítményű üzemanyagcellából. A 250 kilométeres terepes hatótávolságot, a 80 kilónyi hidrogén biztosítja. Ezt 350 bar nyomáson tárolják.

 

 

A síelő autója

Guerlain Chicherit nevét ismerhetik a síelés világában jártasak, de autóversenyzésben is jól cseng a francia sportember neve. A korábbi négyszeres világbajnok síző legjobb helyezése a Dakar ralin a 2010-ben elért 5. hely.

2022-ben azzal került bele a hírekbe, hogy jövőre indul a Dakar ralin, a hidrogén hajtású versenygépével. A 400 lóerős, 2300 kilós autót, négy villanymotor hajtja. Az energiát pedig 35 kilónyi hidrogén biztosítja.

Hogy a tankolással ne legyen gond, arról az Aramco gondoskodik. Ugyanis a világ egyik legnagyobb olajcége segít a Dakar ralinak és a teherautós cégnek is, a mobil hidrogén töltőberendezések terén.

 

Le mans

Természetesen a világ legnagyobb sportkocsi versenye sem maradhat ki a zöld törekvésekből. A kísérleti kategóriában, hidrogén üzemű autók indulnak.

 

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.