Trading

Németország tárgyalásokat folytatott Katarral az orosz függőség csökkentése érdekében

NRGreport | 2022.03.20. 21:24

Németország és Katar hosszú távú energetikai partnerségről tárgyal – közölték mindkét fél kormánytisztviselői vasárnap, mivel Európa legnagyobb gazdasága igyekszik kevésbé függővé válni az orosz energiaforrásoktól- áll a Reuters közleményében.

Németország közölte, hogy a partnerségről már megállapodtak, de Katar nem erősítette meg, hogy az üzletet véglegesítették volna.

Oroszország Németország legnagyobb gázszállítója, és Robert Habeck német gazdasági miniszter számos kezdeményezést indított annak érdekében, hogy csökkentse országa energiafüggőségét Oroszországtól, mióta az megszállta szomszédját, Ukrajnát.

Katar emírje, Tamim bin Hamad al-Thani sejk vasárnap fogadta Habecket, és a két fél megvitatta a kétoldalú kapcsolatok erősítésének lehetőségeit, különösen az energiaágazatban – közölte az emír udvara vasárnap közleményben.

Katar szerint a két ország vállalatai “újra felveszik a kapcsolatot és előrehaladnak a hosszú távú LNG-szállításokról szóló tárgyalásokon” – áll a QatarEnergy állami olaj- és gázipari vállalat közleményében.

 

“A Katarba érkezett vállalatok most megkezdik a szerződéskötési tárgyalásokat a katari féllel” – mondta a berlini német gazdasági minisztérium szóvivője .

 

Katar egy nyilatkozatában azt mondta, hogy évek óta igyekezett Németországba szállítani, de a tárgyalások soha nem vezettek konkrét megállapodáshoz.

Németország a közelmúltban jelentette be két LNG-terminál építésének tervét. Mivel jelenleg nincsenek terminálok, Németország nem kaphat közvetlen LNG-szállítmányokat Katarból.

Habeck Dohában találkozott Saad Sherida Al-Kaabi katari energiaügyi államtitkárral is, ahol a világ egyik legnagyobb földgázexportőrének számító Katar és Németország közötti energetikai kapcsolatokról és együttműködésről, valamint ezek erősítésének lehetőségeiről tárgyaltak – olvasható Al-Kaabi közleményében.

Kép forrása: pixabay

 

  NRGreport
Címkék

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/www/nrgreport.com/webroot/wp-content/themes/nrgreport/single.php on line 77
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.