Szabályozás

Az elektromos autók eladásai szárnyalnak, az autógyártók támogatják a magasabb üzemanyag-szabványokat

NRGreport | 2022.04.11. 11:00

Elemzők szerint az elektromos autók eladásai az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában ugrásszerűen nőnek, ami a konnektoros járművek iránti növekvő érdeklődést és a magas benzinárakra adott választ tükrözi.

Az elektromos autók eladásának fellendülésével párhuzamosan az autógyártók támogatják a Biden-kormány új, szigorúbb üzemanyag-szabványait.

Miközben az Egyesült Államokban 2022 első negyedévében összességében visszaesett az autóeladások száma, az olyan tisztán elektromos márkák, mint a Karma, a Polestar és a Tesla jelentős növekedést értek el, a Teslák eladásai 87 százalékkal nőttek a tavalyi első negyedévhez képest. A nagyobb autógyártók is jelentős elektromos autó eladás emelkedést tapasztaltak, a Ford 38 százalékos növekedést jelentett az EV-eladásokban a tavalyi évhez képest.

Ez a tendencia még erőteljesebb volt az Egyesült Királyságban, ahol az autógyártók márciusban több elektromos autót adtak el, mint 2019-ben egész évben, annak ellenére, hogy a márciusi autóeladások összességében 24 éve a legalacsonyabb szintre estek. Az elektromos autók növekedése az olaj árának szárnyalása idején következik be, ami az ellátási láncban jelentkező problémáknak és a jelentős olajtermelő Oroszországgal szemben az ukrajnai inváziója miatt bevezetett szankcióknak köszönhető.

 

„Ebben a szegmensben már eddig is hatalmas volt a növekedés, és ha valamikor, akkor most még nagyobb a kereslet a járművek iránt, mivel az ukrán válság miatt a benzinárak soha nem látott mértékben emelkednek” – mondta Ian Plummer, az AutoTrader autóértékesítési weboldal igazgatója a The Guardian című lapnak.

 

Az EV-eladások növekedésével az autógyártók támogatják az EPA által nemrégiben bejelentett szigorúbb üzemanyag-szabványokat – jelentette a Reuters. Texas és 15 másik állam perel az új szabályozás megakadályozásáért, amely 2026-ig 28 százalékos csökkentést ír elő a járművek kibocsátásában. Az Alliance for Automotive Innovation, amely szinte minden nagyobb autógyártót képvisel, azonban az EPA mellé állt, és bírósági beadványában azt írta, hogy biztosítani akarja „az elektromos járműtechnológiát támogató kritikus szabályozási rendelkezések fenntartását”.

Forrás: Yale e360

Kép forrása: unsplash

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.