Mobilitás

Több mint 2000 autót hív vissza a Ferrari fékhiba miatt

NRGreport | 2022.04.24. 20:49

A Ferrari luxus sportautógyártó 2,222 autót kénytelen visszahívni Kínában a fékrendszerek lehetséges hibája miatt – közölte pénteken közleményben a kínai piacfelügyelet. A visszahívás május 30-án kezdődik.

A visszahívás a 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale A, 458 Spider, 488 GTB és 488 Spider sorozatú modellekre, azon belül pedig a 2010 márciusa és 2019 márciusa között importált autókra vonatkozik – írja a Reuters.

Nem ez az első alkalom, hogy a Ferrari visszahív modelleket: az autógyártó tavaly novemberben az Egyesült Államokban is beleegyezett már egy visszahívási akcióba.

Az autóiparban a visszahívásokról és azok időzítéséről általában az egyes nemzeti hatóságok döntenek, általában miután problémák merülnek fel, vagy a gyártó jelzi azokat.

A Ferrari közölte, hogy miután beszállítójával, a Bosch-sal közösen kivizsgálták az ügyet, az érintett járművekben a hiba okát a fékfolyadéktartály fedelében azonosították, amely nem szellőzik ki megfelelően, és ezáltal vákuum keletkezhet a fékfolyadéktartályban.

Ügyfeleink biztonsága számunkra elsődleges fontosságú. Szigorú biztonsági és védelmi irányelvek szerint működünk, hogy mindig a megfelelő rendszerek és eljárások legyenek érvényben” – mondta a Ferrari.

A vállalat honlapján elérhető adatok alapján a Ferrari 2014 és tavaly között összesen mintegy 5400 autót értékesített a „Greater China” régióban, amely Hongkongot és Tajvant is magában foglalja.

A Ferrari Milánóban jegyzett részvényei 3,1%-kal csökkentek pénteken.

fotó: pexels

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.