Vállalatok

Nem engedi kitűzni az EXXON az LGBTQ zászlókat a székházára

NRGreport | 2022.04.25. 03:47

Az amerikai energiavállalat, az EXXON nem engedi, hogy LGBTQ pride zászlók lobogjanak a cég houstoni székházán. A vállalat nemrég frissítette erre vonatkozó szabályzatát, vagyis az irodákon kívül elhelyezhető zászlókra vonatkozó útmutatás megtiltja az ilyen fajta ’külső állásfoglalásra utaló’, köztük a Pride és a Black Lives Matter zászló használatát.

Immáron 50 éve tartja a LGBTQ-közösség minden évben júniusban rendezvényeit világszerte.

Az EXXON jelenleg érvényben lévő vállalati előírása lehetővé teszi az LMBTQ-munkatársak számára, hogy saját zászlójukat kitűzzék, ugyanakkor nem jeleníthetik meg feltűnően az Exxon vállalati logóját.

Az Exxon friss döntése nem igazán tetszett a vállalat ’PRIDE Houston chapter’ egyesületének, akiknek tagjai most megtagadják a vállalat képviseletét a houstoni felvonuláson – írja a FoxNews.

A vállalat szóvivője elmondta, hogy a vállalatot képviselő csoportok képviselői minden további nélkül kitűzhetik zászlójukat, és ezt a vállalat támogatják is. De nem jeleníthetik meg feltűnően az Exxon vállalati logóját.

A zászlók egyszerre képviselik vállalatunkat, munkavállalói csoportjainkat és köztük az LMBTQ+ munkatársainkat” – mondta el a szóvivő.

Az LMBTQ alkalmazottak csoportja számára azonban ez kevés.

Nehéz összeegyeztetni, hogy az ExxonMobil reklámaiban és közösségi média-bejegyzéseiben úgy népszerűsíti magát, mint LMBTQ+ közösséget támogató vállalat, miközben ezek szerint mégsem tartja helyénvalónak, hogy LMBTQ+ közösséghez tartozó alkalmazottait látható módon támogassa” írta meg a Bloomberg Newsnak küldött e-mailben a munkavállalói csoport.

Az LGBTQ-közösség minden évben júniusban tartja különböző rendezvényeit világszerte, ez a hagyomány az 1969-es Stonewall-lázadások óta került be a naptárba. A New York-i Manhattan Greenwich Village negyedében található Stonewall Inn kocsma vendégei ellen irányuló rendőrségi razzia után indult el a meleg közösség tagjainak spontán tüntetéseinek sorozata, azóta számos utcabált, közösségi rendezvényt, nyilvános beszédet, utcai fesztivált és oktatási előadást tartanak a hónap során. A New York-i Pride-felvonulás az egyik legnagyobb és legismertebb felvonulás azóta is.

fotó: pexels

  NRGreport
Címkék
#energia   #energiavállalat   #Exxon   #Exxon Mobil   #LGBTQ   #LMBT   #Pride  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.