Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Nem lesz többé Nissan Datsun

NRGreport | 2022.04.27. 09:03

A drámaian lecsökkent eladások miatt a Nissan végleg leállítja a nemrég újraindított Datsun márka gyártását. A szervizszolgáltatás a forgalomban lévő modellekre megmarad.

A klasszikus márkanevet 2014-ben a korábbi vezérigazgató, Carlos Ghosn támasztotta fel a feltörekvő piacok számára. Akkor még hittek a többek között Indiát, Kazahsztánt, Dél-Afrikát, Oroszországot és Libanont célzó, 4000 dollártól induló, alacsony költségvetésű járművek sorozatában.

A japán autógyártó 2020-ban leállította a Datsun modellek gyártását Indonéziában és Oroszországban, most pedig a Redi-Go gyártását is beszüntette az indiai Chennai-ban található gyárában.

A Datsun márka eladásai a 2016-os 87 300-as rekordszintről tavaly mindössze 6400-ra estek vissza – jelentette a Nikkei.

A Nissan mostantól azokra a modellekre és szegmensekre összpontosít, amelyek a legnagyobb hasznot hozzák az ügyfelek, a kereskedőpartnerek és az üzlet számára – fogalmazott a vállalat közleményében.

A Nissan eredetileg Datsun márkanév alatt értékesített személygépkocsikat az 1930-as évek elejétől 1986-ig. A név az autógyártó elődjének, a DAT Motor Vehicle-nek a nevével játszott, és kezdetben Datsonnak írták, mint „a DAT fia”. A Nissan szerint a helyesírást azért változtatták Datsunra, mert a „son” japánul „veszteséget” is jelent, a „sun” pedig ily módon egy „fényesebb asszociáció”.

A Nissan továbbra is értékesíti a Datsun autók megmaradt készletét, és teljes körű szervizszolgáltatást nyújt számukra, mivel más Nissan-modellekkel közös alkatrészeket használnak.

fotó: global.nissannews.com

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.