Mobilitás

A Mercedes már keresi az új lehetőségeket az orosz gáz pótlására

NRGreport | 2022.04.30. 04:00

A Mercedes-Benz (MBGn.DE) elkezdi megvizsgálni az energetikai alternatívákat arra az esetre, ha Oroszország leállítja a gázszállítást, és szorosan együttműködik a német hatóságokkal az energiaellátás biztosítása érdekében – írja a Reuters az autógyártó cég vezetőjének pénteki nyilatkozatára hivatkozva.

Minden vállalat vizsgálja az energiaforrások diverzifikálásának lehetőségeit” – mondta Ola Kaellenius vezérigazgató a Reuters TV-nek a vállalat éves közgyűlése előtt.

„Még túl korai lenne megmondani, hogy pontosan melyik forgatókönyv fog megvalósulni, de természetesen alaposan megvizsgáljuk a kérdést.

Az orosz Gazprom (GAZP.MM) a héten leállította a gázszállításokat Lengyelországba és Bulgáriába, és azzal fenyegetőzött, hogy másokkal is ugyanezt teszi, ezzel fokozva Oroszország ukrajnai inváziója miatt bevezetett nyugati szankciók megtorlását, ami Németországot eddig nem érintette.

Harald Wilhelm, a Mercedes pénzügyi igazgatója a héten azt mondta, hogy az autógyártó a gáztelepeket a festőműhelyek fűtésére használja.

A Reuters elemzése szerint a német autógyártók által felhasznált energia több mint fele fosszilis tüzelőanyagokból származik, ennek legnagyobb része pedig földgáz.

 

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.