Mobilitás

A BP és a Volkswagen 8000 elektromos töltőállomást telepít közösen

NRGreport | 2022.05.02. 07:59

A BP és a Volkswagen bejelentette, hogy 2024-ig mintegy 8000 gyorstöltőhelyet telepítenek Európa-szerte, hogy ezzel is növeljék elektromos autók iránti keresletet. A VW élre akar törni a világ legnagyobb elektromos autó értékesítői versenyben.

A BP és a Volkswagen együttműködés első szakaszában, amelyről először a Volkswagen 2021. márciusi Power Day rendezvényén beszéltek, a következő 24 hónapban 4000 töltőpontot telepíthetnek a BP németországi Aral kiskereskedelmi telephelyein és a BP brit kiskereskedelmi telephelyein.

Az elektromos autótöltés  az egyik legfontosabb motorja a BP integrált energiaipari vállalattá való átalakulásának. Óriási lehetőség rejlik a világ egyik vezető autógyártójának és a világ egyik vezető energetikai vállalatának együttműködésében”– mondta Bernard Looney, a BP vezérigazgatója.

A Volkswagen, amely hasonló töltési partnerséget kötött már a spanyol Iberdrolával és az olasz Enellel, a Teslát szeretné megelőzni a világ legnagyobb elektromos autó értékesítői versenyben.

A Volkswagen és a BP azt is bejelentette, hogy a megállapodás keretében további közös pontokat is keresnek, például az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású mobilitást szolgáló megoldásokat területén.

A töltőhálózat gyors bővítése kulcsfontosságú ezekben az időkben. Ehhez a mi úttörő, rugalmas, gyors töltőink tökéletes megoldást kínálnak, mivel a telepítéshez szükséges idő és költség is minimális”– mondta Thomas Schmall, a Volkswagen technológiáért felelős igazgatósági tagja.

A BP a magas energiáraknak köszönhetően 8 éve óta a legmagasabb eredményét könyvelhette el 2021-ben.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.