Vállalatok

A BudaPartra költöznek a MET magyarországi cégei

NRGreport | 2022.05.03. 14:40

A MET  több mint 300 magyarországi munkatársa költözik egy munkahelyre, közös irodába és bérlik ki mintegy 4000 négyzetméteren a BudaPart városnegyed CITY irodaházának egyik legnagyobb területét.

A MET Csoport európai energiavállalattal aláírt bérleti szerződéssel együtt a BudaPart CITY irodaház telítettsége már meghaladja a 60%-ot. A, „LEED Gold” környezetvédelmi minősítésű irodaház a legmodernebb energiahatékonysági szempontok figyelembevételével épült.

„A 13 európai országban aktív cégcsoportunk életében fontos lépés, hogy a BudaPart CITY-be költözve mostantól Budapesten is egy helyen, közös irodában dolgozik a MET több, mint 300 magyarországi munkatársa” – mondta Szabó Gergely, MET Central Europe Regional Chairman, a MET magyarországi vezérigazgatója.

A svájci központú MET Csoport leányvállalatai révén 13 országban van jelen, 27 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2021-ben 18,1 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség pedig 55 milliárd köbméterre rúgott.

A MET Csoport MET Magyarország Zrt., MET Services Kft., MET Asset Management Support Zrt. és E2 Hungary Zrt. cégek munkatársai költöznek be új irodájukba.

A hat emeleten, mintegy húszezer négyzetméter irodaterület mellett komplex infrastruktúra szolgálja a bérlők kényelmét. A BudaParton kialakított éttermek és kávézók, valamint az irodaház közvetlen környezetében működő egyéb üzletek és a hamarosan nyíló edzőterem is hozzájárul ahhoz, hogy az itt dolgozók minden olyan szolgáltatáshoz hozzájussanak.

A BudaParton bérel már irodát többek között a Bayer Magyarország, az Orange Services, és itt kap helyet a MOL Campus, ami a MOL-csoport új székháza lesz.

A top 3 hazai fejlesztő között számon tartott Property Market jelenleg 4 projektben 23 épületet fejleszt. Eddigi eredményeik közé tartozik 7 átadott épület, több mint 1.050 eladott lakás, mintegy 34 ezer négyzetméter bérbeadott irodaterület és 3.200 négyzetméternyi bérbeadott vagy értékesített kiskereskedelmi terület. A vállalat első egy 54 hektáros területen elhelyezkedő városnegyed fejlesztési projektje a BudaPart, mely Budapest modern kori történetének legnagyobb privát ingatlanfejlesztése. A megközelítőleg tíz éves, maximum hat fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztése valósulhat meg: várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.