Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Beszáll az Audi és a Porsche a Forma-1-be

NRGreport | 2022.05.03. 22:46

A Volkswagen prémium márkái, az Audi és a Porsche is csatlakoznak a Forma-1-hez. A német autógyártó csoport végül arra jutott, hogy a belépés többet hoz, mint amennyibe kerül, mondta Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója.

Az igazgatósági üléseken a két márka terveit illetően némi megosztottság alakult ki, mondta el Diess egy wolfsburgi rendezvényen, a német autógyártó székhelyén. De végül a két márka – amely egyben a csoport legfontosabb bevételét hozza, a VW kínai üzletága mellett – meggyőzte a vezetőséget, hogy a Forma-1-es elköteleződés pozitív mérleget jelent a vállalat számára.

Már hónapok óta folynak a találgatások arról, hogy a két márka belép-e vajon a nemzetközi autóversenyzés legnívósabb versenyébe, amelyet az elmúlt évtizedben leginkább a Mercedes uralt.

Diess úgy nyilatkozott, hogy a Porsche előkészületei a Fomula-1-be való belépésre egy kicsit konkrétabbak, mint az Audié.

Az Audi kész mintegy 500 millió eurót ajánlani a brit luxus sportautó-gyártó McLarenért – mondta egy forrás a Reutersnek még márciusban, míg a Porsche hosszú távú partnerséget kíván kialakítani a Red Bull versenycsapattal néhány év múlva.

A gazdasági érvek mellett a Forma-1 nagy reklámereje is meggyőző volt. Diess elmondta, hogy a Porsche csökkenteni fogja más versenyjellegű tevékenységét, és inkább erre a pályára fog koncentrálni.

fotó: Camille de Bastiani

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.