Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

A Tesla 48.000 járművet hív vissza az USA-ban a sebességkijelző problémája miatt

NRGreport | 2022.05.04. 04:00

A Tesla mintegy 48 000 Model 3 Performance járművet hív vissza az Egyesült Államokban, mert előfordulhat, hogy „Track Mode”-ban nem jelenik meg a sebességmérő, írja a Reuters.

A visszahívás a 2018 és 2022 közötti járműveket érinti. A cég a hiba elhárítása érdekében levegőn keresztüli szoftverfrissítést tervez végrehajtani. A Tesla szerint a hiba egy decemberben kiadott firmware-frissítésben keresendő, ami véletlenül eltávolította a sebességmérő egységet a felhasználói felületről.

Az elmúlt egy évben a Tesla több visszahívást adott ki, köztük néhányat az NHTSA (Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal) nyomására. A Tesla pénteken külön visszahívott egy 2022-es Model X járművet, mert a második soros ülésnél nem volt felszerelve egy konzol.

Bár a cég alapvetően jó éveket hagyhat a háta mögött, a Tesla összesen 10 visszahívási kampányt adott ki 2022-ben, ami 2,1 millió járművet jelent – közölte az NHTSA, de egyes visszahívási kampányok több járműmodellre is vonatkoznak. Ez a Ford Motor után a második legtöbb visszahívott jármű idén.

A kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.