Fenntarthatóság

Kalifornia közel került a szén-dioxid-mentes energiahálózat álmához áprilisban

NRGreport | 2022.05.06. 11:00

Kalifornia nemrég azt tűzte ki célul, hogy 25 éven belül szén-dioxid-mentes energiahálózatot hoz létre – április hónap elején rövid ideig  megtapasztalhatta, hogyan is nézne ki az állam jövője, írta meg a Bloombergre hivatkozva az EnergyConnects.

Az állam főhálózata április 3-án, vasárnap délután 15:39-kor több mint 97%-ban megújuló energiával működött, megdöntve ezzel az egy héttel korábbi 96,4%-os rekordot – közölte közleményben a kaliforniai független rendszerirányító.

Bár ezek a rekordok rövid ideig tartanak, szilárdan bizonyítják a Kalifornia tiszta energiával kapcsolatos céljainak megbízható megvalósítása érdekében tett előrelépéseket” – mondta a közleményben Elliot Mainzer, a California ISO vezérigazgatója.

A Napból és a szélből származó energiatermelés jellemzően tavasszal éri el a csúcspontját, mivel az enyhe hőmérséklet és a Nap szöge miatt hosszabb ideig erős napenergia-termelésre van lehetőség – közölte a hálózatüzemeltető. Bár az új megújuló energiaforrásokkal elért rekord figyelemre méltó, az állam az elmúlt két nyár folyamán az energiaellátás terén szűkölködött, mivel több időszakos energiaforrást építettek be, és környezetvédelmi okokból földgázüzemű erőműveket vontak ki a forgalomból.

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.