Mobilitás

Nem csak gyönyörű, de elképesztő motorja is lesz az első Ferrari SUV-nak

NRGreport | 2022.05.11. 03:37

Az olasz autógyártó nemrég tweetelte, hogy „Jön az új #Ferrari. Kompromisszumok nélkül született, és összetéveszthetetlenül tiszta szívből Ferrari. Az ikonikus V12-es motorunk hajtja. Folyt köv…”

Akár v8-ast is kaphatott volna a Ferrari első SUV-ja, de ezek szerint különlegesebb motorral debütál az olaszok telivérre keresztezett vadiúj terepjárója.

A bejegyzés egy videót is tartalmazott, amely különböző motoralkatrészeket és azt a jellegzetes hangot mutatja be, amelyet csak egy 12 hengeres motor tud kiadni.

A Ferrari még idén piacra dobja a Purosangue SUV-t, amelyet egyetlen, a jármű elejéről készült képpel teaselt meg.

Bár a tweet nem volt teljesen egyértelmű, hogy ezt a motort a SUV-ba szánták, de mivel a márka épp a nagy leleplező kampány közepén jár, és a belinkelt weboldal is egy „gamechanger új modellről” beszél, amelynek „szíve egy telivér szíve” – így nem kérdés, hogy ez bizony a Purosangue lehet.

A motorról nem közöltek részleteket, de a Ferrari 812 kupé 6,5 literes V12-es motorja 788 lóerős.

A tankolás-igényes V12-es motorok szinte kihaltak, jelenleg csak a Ferrari, a Lamborghini, a Mercedes-Benz, az Aston Martin és a Rolls-Royce kínálja őket. A BMW bejelentette, hogy idén nyugdíjazza a V12-es motorját, de például a Bentley még kitart.

A V12-es motorral szerelt terepjárók mindig is ritkák voltak, a leghíresebb a Lamborghini LM002 volt, amelyet 1986 és 1993 között gyártottak, és a márka Countach szuperautójából származó V12-es hajtotta. A modellt eredetileg katonai járműnek fejlesztették ki, és szeretettel „Rambo Lambóként” emlegetik.

A Lamborghini Urus SUV, amely ma a márka legkelendőbb modellje, és a Purosangue legközelebbi versenytársa lesz, egy ikerturbós V8-as motorral van felszerelve.

Bennfentes információk szerint 300,000 euróról indul majd a Purosagngue ára.

fotó:carmagazine.co.uk

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.