Mobilitás

A tervezettnél hamarabb lesz nyereséges a Volkswagen elektromos jármű üzletága

NRGreport | 2022.05.13. 08:49

A Volkswagen arra számít, hogy elektromos jármű üzletága a tervezettnél hamarabb lesz ugyanolyan nyereséges, mint a fosszilis üzemanyaggal működő autói – mondta Herbert Diess vezérigazgató csütörtökön.

A Volkswagen korábban arra számított, hogy az elektromos járművek értékesítése két-három év alatt éri el a belső égésű motoros járművekből származó nyereséghányadot, de az autógyártó szilárd pénzügyi helyzetben van ahhoz, hogy ezt hamarabb elérje, mondta Diess, a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére.

Arra számítunk, hogy az e-mobilitási üzletág a tervezettnél hamarabb lesz ugyanolyan nyereséges, mint a belső égésű motorokkal foglalkozó üzletág”mondta Diess, aki az igazgatótanács többi tagjával együtt beszélt az autógyártó éves részvényesi közgyűlésén.

Diess célja, hogy a Volkswagen 2025-re megelőzze a Teslát és a világ első számú elektromos autógyártójává váljon, építve a luxus és prémiumautókra, valamint a volumenmárkákra kiterjedő nagyobb termékkínálatára.

A Volkswagen tavaly világszerte mintegy 452 000 akkumulátoros-elektromos járművet gyártott. 2030-ra a globális termelés felét tisztán elektromos hajtásúvá kívánja tenni. Idén 800 ezer, 2023-ban pedig 1,3 millió teljesen elektromos autót tervez gyártani világszerte.

Az árak további emelésére lehet szükség idén a növekvő nyersanyagköltségek miatt, mondta Murat Aksel beszerzési vezető.

Diess azt is elmondta, hogy szerinte az időzítés ideális a Porsche sportautógyártó tőzsdei bevezetéséhez, amelyet az idei negyedik negyedévre terveznek.

A sportkocsigyártó vezetője, Oliver Blume szerint még nem született végleges döntés arról, hogy a Porsche beszáll-e a Forma-1-be.

A Volkswagen áprilisban azt mondta, hogy a Porsche és az Audi márkákkal együtt nyitott a nemzetközi versenyosztályba való belépésre, de Diess a múlt héten azt mondta, hogy a vezetőségen belül vannak nézeteltérések, bár a márkák végül is a lépés mellett érveltek.

  NRGreport
Címkék
#Audi   #autóiparar   #Herbert Diess   #Porsche   #Tesla   #Volkswagen   #VW  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.