Mobilitás   rovat támogatója az Audi

Összefogott a zöld töltőállomásokért az Audi és a Porsche Japánban

Nagy Nikoletta | 2022.05.18. 09:26

Különleges együttműködés született az Audi és a Porsche között Japánban: közösen bővítette ki az elektromos gyorstöltőállomásokat az országban, amelyek mindkét autómárka elektromos modelljeihez tökéletesen használhatók.

Az elektromos autókkal kapcsolatban még mindig az az egyik legnagyobb kihívás, hogy elegendő, megfelelően gyorsan működő töltőállomás-hálózat legyen kialakítva minél nagyobb lefedettségben. Ezen segít most Japánban az Audi és a Porsche, a két gyártó ugyanis különleges partnerségre lépett egymással – írja a Green Car Congress. Japán egyébként is komoly elkötelezettséget mutat a gyorstöltőhálózat kiépítése iránt, nem is csoda, hogy a két márka itt próbál úttörő konzorciumot végrehajtani.

A Porsche és az Audi Premium Charging Alliance (tükörfordításban prémium töltőszövetség) üzleti partnerséget kötött a 150 kW-os gyorstöltőállomások hálózatának kiterjesztése érdekében Japánban. A mindkét cég által üzemeltetett gyorstöltőállomások 2022. július 1-től állnak a Porsche és az Audi elektromos autóinak tulajdonosai rendelkezésére.

A Premium Charging Alliance a töltési szolgáltatások kiterjesztését célzó projekt Japánban, egyesítve a Porsche és az Audi gyorstöltő állomások hálózatát a márkakereskedők és a városi hálózatok között mindkét márka akkumulátoros elektromos járműveinek (BEV) tulajdonosai számára. Ez a szövetség lehetővé teszi a Porsche és az Audi tulajdonosok számára, hogy összesen 102 gyorstöltőt használhassanak 2022 végére. Ebből 41 helyen lesz Porsche Turbocharger egység, az Audi töltőit pedig országszerte 52 helyszínen vehetik majd igénybe mindkét márka tulajdonosai.

A Porsche Turbocharger gyorstöltő egységek 150 kW osztályú teljesítményt kínálnak, és 24 perc alatt képesek 80%-ra feltölteni a Taycan akkumulátorát. Jelenleg 50 egység üzemel Japánban.

„A Premium Charging Alliance-szal arra törekszünk, hogy összefogjunk más, gyorstöltést is biztosító cégekkel, vagyis ügyfeleink kevesebb időt töltenek autóik töltésével, a töltési helyszínek megtalálásával, ezzel kényelmesebbé téve az elektromos járművek vezetését” – nyilatkozta Michael Kirsch, a Porsche Japan ügyvezető igazgatója.

  Nagy Nikoletta
Címkék
#Audi   #elektromos autó   #mobilitás   #Porsche  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.