Mobilitás   rovat támogatója az Audi

A Volkswagen megkapja a Europcar megállapodásra vonatkozó engedélyt az EU-tól

NRGreport | 2022.05.19. 14:05

A Volkswagen Európa legnagyobb autógyártója által vezetett csoport a francia Europcar (EUCAR.PA) autókölcsönző vállalatra tett 2,9 milliárd eurós (3 milliárd dollár) ajánlata az EU versenyjogi jóváhagyása előtt áll – írja a Reuters.

A Volkswagen tavaly az Attestor Limited vagyonkezelővel és a Pon Holdings BV holland mobilitási csoporttal közösen indította el a francia tőzsdén jegyzett Europcarra tett ajánlatot, a gyorsan növekvő mobilitási szolgáltatásokra alapozva.
A több mint 140 országban működő nemzetközi hálózattal és több mint 350 000 járműből álló flottával rendelkező Europcar segítene a Volkswagennek abban, hogy növelje jelenlétét a jövedelmező mobilitási szolgáltatások terén.

 

A Volkswagen tavaly bejelentett 2030-as stratégiája szerint a szoftverek és a szolgáltatások ösztönözni fogják a globális autópiac növekedését, amelynek értéke az évtized végére becsléseik szerint több mint kétszeresére, 5 billió euróra fog nőni.

 

Az Európai Bizottság, amely a tervek szerint május 25-ig dönt az üzletről, nem kívánt nyilatkozni.

A Volkswagen szintén nem kívánt nyilatkozni. Herbert Diess vezérigazgató a múlt héten közölte a részvényesekkel, hogy a második negyedév végére várja az EU jóváhagyását.

  NRGreport
Címkék
#EU   #Europcar   #Herbert Diess   #mobilitás   #Volkswagen  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.