Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Az indiai autóalkatrész beszállító, a Sona BLW az elektromos járművekre fogad

NRGreport | 2022.05.20. 08:59

Az indiai Sona BLW Precision Forgings autóalkatrész-gyártó arra számít, hogy bevételeinek kétharmada az elektromos járművek alkatrészeiből származik majd a következő években, mivel az autógyártók egyre több elektromos autót akarnak gyártani – mondta az elnök a Reutersnek.

A Sona BLW, amely hajtáslánc-alkatrészeket, például motorokat és fogaskerekeket gyárt, a következő három évben mintegy 130 millió dollárt fektet be az elektrifikáció előmozdítása érdekében – mondta Sunjay Kapur egy nemrégiben adott interjúban.
Azzal, hogy az autógyártók dollármilliárdokat fektetnek be az elektromos járművek gyártásába, az autóalkatrész-beszállítók is diverzifikálják üzleti tevékenységüket az új és tiszta technológiák felé, és eltávolodnak a benzinre támaszkodó ellátási láncoktól.

„Minden új beruházásunk az elektrifikáció felé fog menni” – mondta Kapur, hozzátéve, hogy a Sona 2,4 milliárd dolláros megrendelés állományának nagy része a következő néhány évben az elektromos autó alkatrészekre vonatkozik.

A Sona BLW 2015-ben kezdett el befektetni az elektromos autó alkatrészekbe, és főként észak-amerikai, európai és kínai autógyártóknak szállít. Globális vállalatokkal kötött partnerséget elektromos motorok gyártására, és egy izraeli IRP-vel is együttműködik a mágnes nélküli motorok kifejlesztésén, hogy csökkentse a kulcsfontosságú nyersanyagoktól való függőséget, amelyekből hiány van.

A vállalatnak az elektromos meghajtásra tett korai globális befektetése segített a gyártási kapacitásának növelésében Indiában, ami költség- és technológiai szempontból előnyt jelentett az országban – mondta Kapur.

India fel akarja gyorsítani az elektromos autók elterjedését, hogy elérje az éghajlatvédelmi és szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó céljait, és Narendra Modi miniszterelnök kormánya több milliárd dollárnyi ösztönzőt kínál a vállalatoknak a tiszta autók és alkatrészeik gyártására.
A kormány célja, hogy 2030-ra az összes autóeladás 30%-a elektromos legyen.

 

„Ha valaki az elektromos autókba, az infrastruktúrába és az alkatrészekbe akar befektetni (Indiában), nagyobb piacokat kell szemügyre vennie. Mi az Indián kívüli piacokat vizsgáljuk, és ezt a tudást visszahozzuk Indiába, hogy itthon is növekedést érjünk el” – mondta Kapur.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.