Mobilitás

90 éves idén a Hockenheimring versenypálya

Takács Csongor | 2022.05.21. 02:28

Bár nem éppen Németország legismertebb versenypályája, a Hockenheimring továbbra is a világ egyik legnagyszerűbb motorsport-helyszíne idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját. A Porsche úgy döntött, hogy egy különleges kiadású modellel ünnepel.

A Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition nem csak a híres pálya történetét ünnepli, hanem ez az autógyártó legelső elektromos járművön alapuló különkiadása is, ami potenciálisan egy igazi gyűjtői darabot jelenthet. A Porsche szerint az autó mögött álló ötlet a pálya „mobil evolúció” és a „hagyományos elegancia” mottóinak ötvözése volt.

A speciális Stone Grey fényezés mellett kapott még egy-két sajátos jegyet, például a pálya térképe és a 90-es szám jelzi az egyediséget. A szín a 21 colos Mission E Design keréktárcsák küllőkig terjed, míg a felni pereme Stone Grey színben pompázik.

A belső teret eközben fekete bőrrel tették különlegessé, amelyet szigetzöld díszvarrással kontrasztosítanak. A dekoratív díszítések eközben Paldao nyitott pórusú fából készültek, hogy klasszikus hangulatot kölcsönözzenek az alkalomra készült Taycannak. A választókar, a pohártartók és a szellőzőnyílások Bronzit színben pompáznak, hogy illeszkedjenek a külsőhöz. A GT multifunkciós kormánykerék szintén Bronzite díszítést kap, míg a 12 órai jelzés Island Green színben készült.

Gratulálunk a legendás versenypályának gazdag, 90 éves történetéhez! Ezzel az exkluzív különkiadással nem csak a tisztán elektromos hajtású sportautónk rajongóit örvendeztetjük meg, hanem a Hockenheimringhez való kötődésünket is kiemeljük”– mondta Alexander Pollich, a Porsche Deutschland vezetője.

Az egyedi dizájnelemek mellett a jármű tulajdonosai különleges juttatásokat is élve a pályán. A különleges kiadású kulcsukkal a tulajdonosok egyenesen a Porsche Experience Center Hockenheimringbe hajthatnak be, amely a pálya szívében található. Emellett két évig ingyenes töltési lehetőséget is kapnak a pályán, és a tulajdonosok kedvezményes parkolási lehetőséget élvezhetnek a Porsche havi rajongói összejövetelein.

A Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition csak Németországban és néhány kiválasztott európai piacokon lesz csak kapható, feltehetően azokon, amelyek vezetési távolságon belül vannak.

fotó: carscoops

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.