Mobilitás   rovat támogatója az Audi

Hulladékának 90 százalékát újrahasznosítja az Audi Mexikóban

Nagy Nikoletta | 2022.05.23. 11:17

Az Audi Mexikó a gyártási folyamata során keletkező maradékanyagok 90 százalékát újrahasznosítja. Ezen kívül az elmúlt négy évben több mint 50 százalékkal csökkentette az egy jármű gyártása során szükséges édesvízfogyasztást.

Az autógyártás kétségkívül nem a leginkább környezetbarát ágazat, a felhasznált anyagok és a gyártás folyamata miatt kifejezetten szennyező is lehet. Az Audi viszont a rossz statisztikákon próbál javítani: a legfrissebb hírek szerint mexikói divíziója például a gyártási folyamat során keletkező maradékanyagok 90 százalékát újrahasznosítja.

Az Audi Mexikó minden évben csatlakozik a Föld Napjához, jellemzően újabb és újabb, többé-kevésbé környezetvédelmi újításokkal. Korábban a cég bejelentette, hogy mintegy 50 százalékkal csökkentette az egy jármű gyártására vonatkozó édesvízfogyasztást, most pedig azt, hogy a gyártási folyamata során keletkező maradékanyagok 90 százalékát újrahasznosítja. Az alapvető cél a Q5-ös modell olyan gyártása, ami innovációval és új gyakorlatokkal csökkenti az erőforrások felhasználását a környezetbarát működés érdekében. A vállalat korábban már elárulta, hogy fordított ozmózisos tisztítóműve több mint 200 millió liter víz újrafelhasználását érte el Mexikóban.

Az Audi saját bevallása szerint az Egyesült Nemzetek Szövetsége által meghatározott fenntarthatósági célok alapján halad. Ennek érdekében például a „megfizethető és nem szennyező energia” szektorhoz kapcsolhatóan a vállalat Puebla állambeli gyára megújuló energiát épít be az Audi Q5 nemzetközi gyártásához, az energia pedig egy napelemparkból érkezik a gyárhoz. Egy másik, az ipar, innováció és infrastruktúra témára vonatkozó fenntarthatósági célokhoz igazodva az Audi Mexikó magas energiahatékonyságú gépeket telepített, amelyeket a gyártás nagyjából minden folyamatában felhasználnak. Ezen kívül az Audi mexikói divíziója az első autóipari üzem az országban, amely önkéntes megállapodást kötött a Hatékony Energiafelhasználás Nemzeti Bizottságával (CONUEE) azzal a céllal, hogy három év alatt 13 gigawattórával csökkentse a fogyasztását.

Az Audi Mexikó törekvései az anyavállalat környezetvédelmi stratégiájának részét képezik, amellyel az Audi Mexikó 80 százalékkal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását. A San José Chiapa üzem volt az egyébként, amelynek most hatékony integrált hulladékkezelése működésbe lépett, ez biztosítja, hogy a hulladék több mint 90 százalékát újrahasznosítsák, és elkerülik a hulladéklerakók használatát.

  Nagy Nikoletta
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.