Vállalatok

Csaknem 10 milliárd euró értékben valósít meg zöld és fenntartható befektetéseket a Generali csoport

NRGreport | 2022.05.25. 06:02

A Generali csoport  2021 és 2025 között 8,5-9,5 milliárd euró értékben valósít meg új zöld és fenntartható befektetéseket.

A cégcsoport 2021. decemberében fogadta el az Élethosszig tartó partnerség 24: a növekedés motorja elnevezésű új, hároméves stratégiáját, amely három fő pillérre épül: a fenntartható növekedés előmozdítására, az eredményesség javítására, valamint az innovációban történő kimagasló szerepvállalásra.  – írja az MTI.

Az új vállalati stratégia részét képezik az ESG (az angol Environmental, Social és Governance szavak rövidítése, mely a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási tényezőkre utal) kötelezettségvállalások, beleértve a fenntartható megoldásokból származó biztosítási díjak 5-7 százalékos átlagos éves növekedését 2024-ig.

Ezen felül a Generali – az egyik legnagyobb globális biztosító és alapkezelő vállalat, mely ma 50 országban jelen van – vállalta, hogy 2024-ig 25 százalékkal csökkenti a vállalati befektetési portfólió karbonlábnyomát, 2050-re pedig eléri a biztosítási állománya és befektetési portfóliója teljes karbonsemlegességét.

Mindezek mellett a csoport ütemtervet határozott meg a termikus szénágazatban történő befektetések és kockázatvállalási tevékenységek teljes kizárására, és előrehalad azon kötelezettségvállalásával, hogy nem biztosít többé olaj- és gázkitermelő tevékenységeket.

 

Kép forrása: pixabay.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.