Mobilitás

Holnaptól csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményesen a kutaknál

Takács Csongor | 2022.05.26. 16:41

Május 27-től, azaz már holnaptól csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművek tankolhatnak 480 forintért a hazai benzinkutakon. A kormány így próbálja fékezni a benzinturizmust. 

A csütörtöki kormányinfón új gazdasági intézkedéseket jelentettek be, többek között azt, hogy mostantól csak a magyar rendszámú autók számára lesz elérhető a kedvezményes tankolás a magyar benzinkutakon. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a külföldi autósok péntektől már csak piaci áron tankolhatnak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarországon lehet a legkedvezőbb áron tankolni a 480 forintos ársapka miatt, és mivel vannak visszaélések, nagyon jelentős a benzinturizmus. Ezért a kormány úgy döntött, hogy mostantól csak a magyar autók élvezhetik a ‘rezsicsökkentett’ árat.

Az, hogy a rendszámalapú tankolás a valóságban hogy fog kinézni, még nehéz elképzelni. Nagyobb forgalmú kúton, az egymás mögött sorakozó autók rendszámának ellenőrzése már alapból sem evidens egy, a shopban belül, kasszában álló személyzet számára, nem beszélve a kútoszlopon megjelenített újfajta árazás kialakításáról és minden vásárló számára egyértelmű -netán többnyelvű- vevői tájékoztatás megvalósításáról. Mindezt egyik éjszakáról a másikra.

fotó: Mol

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.