Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Júliustól minden Nagy-Britanniában értékesített FIAT elektromos meghajtású lesz

Takács Csongor | 2022.05.31. 01:23

A Fiat teljes autóválasztéka már tartalmazni fog valamilyen villamosítást a brit piac számára júliustól. Az olasz gyártó eltávolítja a nem elektromos meghajtású opciókat a brit kínálatából és nyártól már csak elektromos autókat szállít az Egyesült Királyság piacára.

A FIAT 500 és a Panda szupermini már nem lesz többé 1,2-es benzines formában kapható, de lesz helyette 1.0 literes motor egy 12 voltos indítógenerátorral és egy 11 Ah-s akkumulátorral párosítva. Az 500X és a Tipo modellek 1,5 literes négyhengeres benzinmotort kapnak, 48 voltos mild hibrid támogatással. A márka rendelkezik egy teljesen elektromos meghajtású kínálattal is: 500 electric formájában.

A 2030-ra tisztán elektromos autógyártóvá kíván válni – hangsúlyozza a vállalat.

Éppen ezért 2025 és 2030 között a termékkínálat fokozatosan kizárólag elektromos hajtásúvá válik. Igyekeznek minél hamarabb olyan elektromos autókat forgalomba hozni, amelyek nem kerülnek többe, mint a belső égésű motoros elődeik.

A Fiat utalt arra is, hogy a márka továbbra is a kisautók alapvető szegmensében kíván maradni.

A közelgő kisméretű elektromos SUV ára 20 000 euró alatt kerülhet forgalomra, és nagyjából 2024-re várható. Illetve valószínűleg más elektromos járművekkel is bővülni fog (az 500L és az 500X mintájára) a paletta, hogy a Fiat egy trendibb, előkelőbb alternatívát kínáljon.

fotó: topgear.com

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.