Mobilitás

Zökkenőmentes digitális járműfedélzeti élmény az Auditól (X)

NRGreport | 2022.06.02. 04:01
Támogatott tartalom

Az Audi eltökélt célja a jövőbeli járműfedélzeti élmény gazdagítása. Ehhez a célhoz került közelebb az Audi, amikor partneri együttműködésbe lépett egy müncheni székhelyű tech céggel, a 4.screen-nel. A közösen fejlesztett technológia bevezetésével az Audi ügyfelei a technológiai vállalat Mobility Experience Cloud (MXC) rendszerének valós idejű adatainak segítségével még átfogóbb információkat kaphatnak a környékükön található „POI”, azaz a felhasználók számára hasznos, érdekes helyszínekről.  

Ezek a „POI” helyszínek bármilyen GPS koordináta alapján beazonosítható, interneten megtalálható helyek lehetnek, melyeket az MXC megszűri és felkínálja az ügyfél igényei szerint.

A technológia lehetővé teszi az Audi tulajdonosok számára, hogy az érintőképernyőn keresztül sokféle, hasznos helyekként (POI) ismert helyszínt válasszanak ki, majd a GPS-rendszeren keresztül odanavigáljanak – legyen szó benzinkútról, szupermarketről vagy étteremről.

A 4.screen-nel való partnerség révén az Audi célja, hogy jelentősen kibővítse a jelenlegi kínálatot. Az új felhőtechnológia az infotainment rendszerbe történő integrálása óriási lehetőségeket rejt magában. Az Audi ügyfelei exkluzív valós idejű információkat és személyre szabott ajánlatokat kapnak majd járműveikben – ám ehhez a hozzájárulásuk szükséges.

A jövőben például, amikor az Audit vezetők a rendszer segítségével rákeresnek egy közeli biopiacra, kérésre további tartalmakat is megtekinthetnek, például a megjelenített helyeken jelenleg elérhető további szolgáltatásokat vagy ajánlatokat. Ez azt jelenti, hogy a helyi kisvállalkozások ideális módon mutathatják be termék- és szolgáltatáskínálatukat az Audi ügyfeleinek, utóbbiak pedig valós idejű, átfogó  tájékoztatást kapnak ezekről a vállalkozásokról, és adott esetben exkluzív ajánlataikról is. Például egy üzlettulajdonos felajánlhatna egy csésze ingyen kávét az üzlet területén működő kávézóban, vagy biztosíthatná, hogy az elektromos járművek tulajdonosai minden vásárláskor ingyen tölthessék fel járművüket. Az ajánlat beváltásához a járművezetőknek egyszerűen csak be kell olvasniuk a kijelzőn megjelenő QR-kódot.

A digitális ügyfélélmény kulcsfontosságú sikerfaktor

Ahogy a világ egyre inkább digitalizálódik és összekapcsolódik, az egyéni ügyfélélmény egyre nagyobb jelentőségűvé válik, és teljesen új lehetőségeket nyit meg. Az Audi ezt a jövőbeni üzleti siker fontos tényezőjének tekinti, és kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. A következő tíz év során a járművek teljes mértékben összekapcsolt mobilitási eszközökké, és így a digitális világ részévé válnak. A hangsúly itt egy olyan ökoszisztémán van, amely az ügyfelek online és offline világát köti össze. A 4.screen helyalapú szolgáltatásainak a jármű MMI rendszerébe való integrálása egy újabb lépés ezen az úton, amely tartósan fokozza a digitális vezetési élményt. Ebben a kontextusban az Audi mindig az átláthatóságot, a magánélet védelmét és az ügyfelei adatainak biztonságát helyezi a prioritásai élére.

 

Kép forrása: Audi

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.