Mobilitás

Prémiumautók művészi festéssel

Takács Csongor | 2022.06.05. 10:26

Jeff Koons volt az első művész, aki vászonként használt egy autót még 2010-ben, azóta már több legendás művész is ecsetet ragadott. A legszebb példányokból bemutatót tartanak a közelgő Goodwood Festival of Speed-en.

A brit pop-art legenda 2016-ban egy Bentley Continental GT V8 S Cabrioletre szánta el magát. Aláírása nemcsak a műszerfalon, hanem a fejtámlákon is ott volt, amelyeket különböző színű bőrrel vontak be.

Blake a sárga motorháztetőre egy átívelő piros Szent Jakab-szívt álmodott meg a Bentley-re, emellett az autót domináló Szent Lukács-kék  (amelyet egy cheshire-i hospice tiszteletére alkottak meg) és a British Racing zöld alsó panelek a fukszia-rózsaszín hűtőbordázattal teszik a végeredményt egyszerűen pompássá.

Az Alfa Romeo 2011-ben bízta meg Dearet egy MiTo festésével, akinek a Because I Can című alkotáshoz és annak robbanékony lángolásához 17 éves lánya adta meg az alaphangulatot. A festékrétegeket úgy vitték fel, hogy a virágos témát – beleértve az Alfa lóherét is – a „pozitív szemlélet” színeivel kombinálják.

A pörgős festés olyan technika, amikor egy tárgyat forgatnak, miközben festéket visznek fel, akár kíméletesen egy fúvókán keresztül, akár túláradóan. Ez a munkamódszer Damien Hirstet is megtetszett, és 2010-ben egy Audi A1 rendkívüli külső bevonatának elkészítéséhez használta a módszert.

A „Young British Artists” mozgalom egykori fenegyereke festékkel bombázta le az Audit, és a kontraszt az Audihoz általában társított józan szürkékkel, ezüstökkel és fehérekkel sokkoló remekmű lett.

A modellt Sir Elton John White Tie & Tiara Ball című báljára készítették, ahol a jótékonysági árverés 350 000 fontért kelt el.

Richards a rock istennőjének, Janis Joplinnak volt a roadie-ja, és amikor a nő megtudta, hogy Richards művész, szabad kezet és 500 dollárt (400 fontot) adott neki, hogy 1964-es Porsche 356 SC-jét üres vászonként használhassa. A művét The History Of The Universe (Az univerzum története) névre keresztelte, és 2016-ban 1,75 millió dollárért (1,4 millió font) kelt el egy árverésen.

forrás: autoexpress.co.uk

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.