Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Az új Polestar 3 impozáns hatótávolsággal

NRGreport | 2022.06.10. 08:00

Az új Polestar 3 névre keresztelt modell az idei év októberében mutatkozik be a nagyérdemű előtt. Ez lesz a svéd márka első járműve az amerikai piacon. Az első rendes képet a napokban osztotta meg a gyártó az ősszel érkező újdonságról.

A Polestar 3 lesz a vállalat harmadik elektromos autója, egyben az első, amelyet az Egyesült Államokban gyártanak majd és kifejezetten az ottani piacra is készül. A Volvo charlestoni gyárában megszülető jármű a Polestar kísérlete arra, hogy tényezővé váljon az elektromos SUV piacon, ahol most is nagy a verseny többek között a Tesla Model X, az Audi E-tron vagy a Mercedes-Benz EQE típusai miatt.

Az októberben megjelenő autót két villanymotor hajt majd, amely kiemelten nagy akkumulátorral érkezik, ugyanis a hatótávolsága a tervek szerint 600 kilométer lesz. Rendelkezni fog részben autonóm vezetési funkcióval is, ami a Luminar támogatásának köszönhető, akik az autóban lévő lézer alapú távérzékelő, lidar szenzorokért felelősek. Az autópályás önvezetéshez pedig a Luminar mellett az Nvidia számítógépei nyújtanak segítséget.

A svéd márka jelentkezett már korábban a Precept koncepcióautójával, amelyhez hasonlatos T-formájú LED fényszórókkal látták el a mostani példányt is. Az autó orrésze magas lett; az elejéről nem tudni, hogy mennyire lesz tárolási lehetőség. A hátsó szélvédőt egy nagy spoiler elem osztja ketté, ami megnehezíti majd a kilátást az autóból, de légellenállás terén ideálisabb. A Volvo XC90-es elektromos utódjával ellentétben a Polestar 3-ban nem lesz harmadik üléssor.

A Polestar a korábbiakban két autóval jelentkezett: a 155,000 dollár értékű Polestar 1 hybrid coupe, valamint a Polestar 2 szedán típusaival. Az októberi folytatás kapcsán pedig kiderült, hogy tervezik a további érkezőket. A jövő évben érkezik a Polestar 4, ami egy compact SUV formájában jelenik meg. 2024-ben pedig Polestar 5 néven egy sportos szedánnal lepik meg az autózás szerelmeseit.

 

Kép forrása: hu.motor1.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.