Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Magyar indulók a Baltic Sea Circle versenyén

NRGreport | 2022.06.18. 04:00

Saját elmondásuk szerint a sorozat történetében elsőként képviseli Magyarországot a Funeralistic Quantum Space Rangers csapata az idén nyáron is megrendezett Baltic Sea Circle rali versenyén. Régóta vártak már arra, hogy neki vághassanak a kalandnak és most végre zöld jelzést kapott a projekt.

A Baltic Sea Circle egy raliverseny, amelynek teljesítése során a résztvevők végigjárják a skandináv országokat, megkerülve a Balti-tengert. A táv körülbelül 7.500 kilométer, amely során autópályán nem haladhatnak át. A versenyben való szereplésnek további, izgalmas feltételei, hogy GPS nélkül kell megtenni az utat, a használt gépjármű életkora pedig meg kell, hogy haladja a 20 évet. A kezdés és a befejezés helyszíneként is a németországi Hamburg városa lett megjelölve. A rali teljesítése során kilenc országot érintenek majd a szereplők. A kezdés időpontja június 18-a.

További érdekesség, hogy a rali kezdetekor minden csapat kap egy útikalauzt, térképet, amelyben útirány javaslatok, különleges feladatok, kihívások szerepelnek. Ebben ugyanúgy olvashatnak még találkozási pontokról, valamint hivatalos ralis rendezvényekről, ahol összefuthatnak a többi résztvevővel. A feladatok és kalandok teljesítésének a lehető legjobb elvégzésére szólítják fel a csapatokat, ahol ajánlják, hogy legyenek minél kreatívabbak és nyugodtan improvizáljanak. Természetesen hozzáteszik, hogy semmi sem kötelező, de a lehetőség adott.

A szervezők számára a fenntarthatóság is egy szempont a Baltic Sea Circle esetében. Az ő törekvéseik szembemennek a fogyasztói társadalom folyamatos halmozásával és úgy tartják, hogy jól megőrzött klasszikus autók használata semmivel sem károsabb a környezetre, mint új autók vásárlása minden második évben. A rali kontextusában pedig a résztvevők személyenként nem okoznak fele annyi széndioxid kibocsájtást sem a verseny 16 napja során, mint amennyit egy Mallorcára tartó repülő okoz.

407-es számmal a nevezők között a mostani alkalommal ezúttal magyar indulók is szerepelnek a Baltic Sea Circle eseményén. A Funeralistic Quantum Space Rangers csapatát Suhajda Gábor vezeti, mellette Tóth Krisztián olvasható a nevezettek között. Az autó, amely útitársuk lesz ebben a kihívásban, egy 2000-es évjáratú Chrysler PT Cruiser. A hivatalos adatok alapján az 1072 lóerővel rendelkező, 14 hengeres gépcsoda 147 kilométer per órás maximális sebességre is képes. Az adatok között még az alvóhelyek számáról is olvashatunk, de természetesen pont a két utas számára lesz elegendő hely.

A csapat eredetileg még a 2020-as eseményre tervezett nevezni, amit aztán minden máshoz hasonlóan a koronavírus-járvány felülírt. A tavalyi évben is elmaradt a Baltic Sea Circle, azonban idén, a járvány lecsengésével újra kiírhatták a legújabb alkalmat a szervezők. A tervek szerint ebben az évben két versenyre is sor kerül, ugyanis előbb azok vehetnek részt, akik az előző két évben sikeresen jelentkeztek. Tulajdonképpen az előző két kimaradt kiadást pótolják ezzel, a második alkalom pedig kifejezetten az idei évnek szól.

A június 18-án induló kör lesz a sorozat tizedik kiírása, azonban már most várják a jövő évre jelentkezőket. Az élmény garantáltan egy életre szól a szereplőknek, hiszen gyönyörű tájakon keresztül haladhatnak majd. Az autózás szerelmeseinek pedig egy különleges extra íz lehet, hogy a meghatározott életkor miatt igazi klasszikusokkal vehetnek részt ezen a nem mindennapi eseményen.

Kép forrása: FQSR Facebook oldala

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.