Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Audi formaterv – Milánóban az Audi jövője

Benedek Attila | 2022.06.21. 06:03

A négykarikás márka kilencedik alkalommal vett részt a milánói design héten. Az idei kiállításon, a Poliformmal dolgoztak együtt.

Hogy pontosan lehessen látni az idén június 6 és 12 között megrendezésre került 60. milánói design hét súlyát, érdemes hátrébb lépni és onnan szemlélni a bútorok és a lakásberendezések legnagyobb nemzetközi seregszemléjét. Így teljesen világos lesz, hogy miért találhatók az olaszok a formatervezés csúcsán.

A fő ok maga az ország, amely a reneszánsz hazája. A művészetek újra éledése, az élet szépségeinek és a kultúrának az újrafelfedezése, gyakorlatilag kiemelte Európát a sötét és véres középkorból. Ez a pozitív szemlélet, az 1400-as évek Itáliájából indult hódító útjára.

Ennek az erős kulturális háttérnek és 12 bútorgyártónak köszönhető, hogy 1961-ben megrendezték az első Salone Internazionale del Mobile and the Fuorisalone-t. Azaz egy bútor kiállítást, amely idővel a műfaj legnagyobbjává vált. Ez volt a Salon, a Milano Salon és a Milano Design Week néven is futó rendezvény indulása. Fontos, hogy a kiállítás nem keverendő össze a Milano Fashion Weekkel, amelynél a divat a fő csapásirány.

A rendezvényt Milánó belvárosában tartották, számos érdekes helyszínen. Az idei dizájn mustrán 2175 kiállító vett részt, a bemutatkozó formatervezők száma 600 körül volt. A látogatók számára nem lehetett panasz: 262 608 fő váltott jegyet, ők 173 országból érkeztek… A téma nagyon érdekelte a sajtót is, ezt mutatja, hogy 3500-nál több újságíró tudósított a dizájn hétről.

Színre lép az Audi

A bajorok visszatérő kiállítók, idén a kilencedik alkalommal mutatták meg a járműveiket és a formatervről szóló elképzelésiket a szakmának. Itt nem mindig az autó kerül a középpontba, hanem a formaterv, pontosabban annak a jövője. Ezért az audisok két tanulmányt vittek Milánóba, az egyik a márka későbbi formanyelvét beharangozó grandsphere koncepció.

Kép forrása: salonemilano.it

A másik négykerekű, a közelebbi jövőt bemutató Audi A6 Avant e-tron. Ez egy teljesen elektromos hajtású A6-os kombi. Így a márka, a tisztán elektromos alapokra épülő közeli és távoli jövőjét mutatta meg Milánóban. A távolinál – az önvezetés miatt – az utastérre sokkal nagyobb hangsúly került.

A különleges négykerekűek méretei és belsejük igazodtak az Audi legnagyobb piacánál elvárthoz: legyen belül a tér óriási és kényeztető. Ez a kínai vásárlók legfőbb elvárása a prémium autóktól és persze az, hogy hátul óriási legyen a lábtér.

Szakértők

Az 5,35 méter hosszú grandphere concept volt a fő attrakció. Amely mellett, elegáns lazító helyeket alakítottak ki. Ez a Poliformnak köszönhető, ezért Audi x Poliform néven futott a stand.

Mivel szakmai kiállítás a milánói dizájn hét, ezért tiszteletét tette az Audi színek és felszereltségek részlegének a vezetője. Tiziana Mauri mellett – a márka formatervezési főnöke – Mark Lichte is megnézte a kiállítást.

A négykarikás márka nagyon figyelt a VIP látogatókra, mert közvetlenül a kiállítás után következett a Design Miami in Basel és a Vitra Summer Night. A formatervezés és a művészet központú kiállításokra, az Audi juttatta el a VIP státuszban lévő látogatókat.

Képek forrása: Audi, www.salonemilano.it

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.