Rezsi

Az Európa-szerte magas üzemanyagárakon nem tudunk változtatni, de vezetési szokásainkon igen: így spóroljunk a benzinnel

S.Rita | 2022.06.26. 03:39

Körülöttünk rekord benzinárak, itthon maximálják a vásárolható üzemanyag mennyiségét, és közben autóval készülünk nyaralni, nem kevés stressz mindez az autósoknak. Mit lehet tenni?

Magyarországon már egyre több benzinkúton hívják fel a vásárlók figyelmét, hogy változik a kútoszlopokon kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége. Nemrég az OMV írta ki közösségi oldalára, hogy 2022. június 24-én, péntek 11:00-tól kezdődően maximum 50 liter tölthető a gépjármű tankjába. A MOL hasonlóképp járt el, hozzátéve, hogy aki még kannában is akar plusz üzemanyagot magához venni, az már csak a piaci áron lehetséges, ami ma átlagosan 779 forintot, dízel esetében pedig 833 forintot jelent.

Az itthoni kereskedők az óvatossággal indokolják a korlátozást, hogy elkerüljük az üzemanyaghiányt. A nyár eleve főszezon, amit most még az is nehezít, hogy az ársapka miatt megszűnt az import, és még a schwechati finomító is épp most hosszabbította meg a karbantartást, állítva, hogy nehezen tudják a hibát helyreállítani, így egy darabig ők sem szállítanak. És közben jönnek az átutazók is.

Európában pedig alig találni olyan országot, ahol 800 forint alatt tankolhatnánk.

A benzinkutak árait tehát nem tudjuk befolyásolni, ehhez a helyzethez érdemes hozzászokni, de arra oda tudunk figyelni, hogy hogyan vezetünk. Bizonyos vezetési szokások ugyanis segíthetnek valamennyit megtakarítani a tankoláskor.

Tartsuk a fordulatszámmérőt a lehető legalacsonyabban

A járművezetőknek gyorsításkor könnyedén áll rá a lábuk a gázra. Pedig minél erősebben nyomjuk a gázt, annál több üzemanyagot használ a motor, ilyen egyszerű.

A fordulatszámmérő nem dísznek van: a járművezetőknek mérőeszközként kell használniuk, hogy lássák, mennyi üzemanyagot használnak valójában.

Az a cél tehát, hogy a fordulatszámmérőnk a lehető legalacsonyabban legyen, és ne “csapkodjuk a pedált”.

Ne vágtassunk feleslegesen

A gyorshajtás növeli az üzemanyag-fogyasztást. Pont.

Ennek például legegyszerűbb módja, hogy bekapcsoljuk a tempomatot. Nyilván, ha van, illetve, ha épp nem dugóban ülünk.

A funkció azonban mindenképp hatékonyabb, mintha az ember megpróbálná ugyanazt a nyomást fenntartani a gázpedálon.

Megfelelő karbantartás

Az autó használati eszköz, használódik is. Nem csak váratlan extra költségeket spórolhatunk meg, ha megfelelő módon és időben karbantartjuk, hanem bármilyen hihetetlen, a fogyasztásra is hatással van.

Ha van motorellenőrző lámpa a gépjárműben és világít, egyszerű a teendő: minél hamarabb ellenőrizni kell az autót. Tehát egyrészt győződjön meg róla, hogy az ellenőrző motorjelző lámpa nem világít. Ha pedig régebbi autója van, és nem a legmodernebb kijelzőkkel van felszerelve, érdemes utazás előtt konzultálni szakemberrel vagy legalább egy hozzáértővel egy átnézés erejéig.

Az autó ugyanis be tud kapcsolni egy kvázi “bénító üzemmódba”, azaz, ha az autó elvesztett valamilyen fontos érzékelőt, vagy valami elromlott, akkor akár az is lehet, hogy kétszer annyi üzemanyagot használ, hogy megvédje magát egy nagyobb károsodástól.

Guminyomás

A másik dolog, amit az autósoknak feltétlenül ellenőrizniük kell, az a gumiabroncsok nyomása.

Ha csökken a gumiabroncsban a nyomás, nagyobb a súrlódás a gumiabroncs és az út között. A súrlódás növekedése pedig jelentősen csökkentheti az autó üzemanyag-hatékonyságát.

Ne cipeljünk feleslegesen nehéz tárgyakat

Távolítsuk el a súlyfelesleget a járműből. Ha nehéz tárgyakat hagyunk az autó hátsó ülésén, az szintén ront az üzemanyag-hatékonyságon.

Az autók tetején lévő, jellemzően a nyári vagy téli hónapokban az autókra szerelt csomagtartók szintén az autósok ellen dolgoznak. Ezek a felszerelt állványok nem tesznek jót a jármű hatékony aerodinamikájának, és eleve 25-35%-kal csökkentik az üzemanyag-hatékonyságot.

Óvatosan a légkondival

Amikor a légkondicionáló fullon jár az autóban, mindenképp nagyobb terhelést jelent a motorra. Kevesebb üzemanyagot égetünk el, ha helyette az ablakot engedjük le. Nem mellesleg jóval környezetbarátabb is.

Kikapcsoljuk-e az autót, ha állunk?

30 éve még igaz lehetett, de ma már korántsem egyértelmű. Valójában csak akkor van értelme ki-be kapcsolgatni az autót, ha 10 másodpercnél tovább fogunk a forgalomban ülni. Akkor valóban érdemes inkább leállítani a járművet.

illusztráció: Mol

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.