Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

A Michelin új gumiabroncsokat tervez az elektromos járművekre

NRGreport | 2022.06.30. 04:00

Nemrégiben jelentette be a Michelin és a Hyundai, hogy a jövőben közösen fognak dolgozni a következő generációs gumiabroncsok megtervezésén, amelyek kifejezetten az elektromos autókra készülnek.

Az együttműködés részeként a Michelin azon dolgozik majd, hogy a gumik a lehető legoptimálisabbak legyenek teljesítmény szempontjából, partnerek a járműveknek abban, hogy minél nagyobb megtett távra alkalmasak legyenek és maguk az abroncsok is hosszú élettartammal bírjanak az elektromos autók egyre növekvő skáláján.

Ezek fényében a két gyártó tervei között szerepel a közös kutatás, amelyben elemzik a gumik elhasználódását, teherbírását és kopását. Mivel elsődleges célpontjaik között a nagyobb értékű autók szerepelnek, a nagy tempónál fellépő zajokra és a kényelemre is oda kell figyelniük. Végül pedig a két szereplő törekszik arra, hogy az általuk elképzelt gumi minél zöldebb legyen. Erre kísérletet tesznek oly módon, hogy a teljes abroncs 50 százalékát környezetbarát elemekből készítenék, ami az aktuális 20 százaléknál jelentősen több.

Bong-soo Kim, a Hyundai egyik részlegvezetője fejtette ki, hogy ez az együttműködés a Michelin cégével igazi előrelépést jelent majd a gumi technológiában és vélhetően a Hyundai Motor Group helyét is megerősíti az okos közlekedés iparágában. A Michelin hozzáértésével és a Hyundai tapasztalataival a közlekedés terén határozottak azzal kapcsolatban, hogy minden feltétel adott valami igazán komoly innovációra.

A mostani megállapodás egy korábbi folytatása a két vállalat között, amely még öt évvel ezelőtt köttetett meg. Georges Levy, a Michelin vezetőségi tagja szerint az akkori egyezmény eredményeként született meg a különleges gumiabroncs a Hyundai Ioniq 5 típusára. Emiatt is kifejezett örömmel adták hírül, hogy újabb három évvel meghosszabbítják a közös munkát, melynek fő irányvonalait a biztonságosabb és tisztább mobilitás jelenti. Ez a szövetség ugyanazon az elképzelésen és elhivatottságon alapul, amelyen keresztül a tökéletességre, kiváló teljesítményre és az innovációra törekednek. Ezek a szempontok váltak a legfontosabb tényezőkké a mobilitással kapcsolatos kihívások terén.

Kép forrása: carscoops.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.