Mobilitás

A Siemens befektet a Volkswagen projektjébe

NRGreport | 2022.07.04. 06:00

A német ipari vállalat, a Siemens több mint 100 millió dollár összegű beruházással járul hozzá a Volkswagen észak-amerikai projektjéhez. Az új vállalkozás keretében a német autógyártó célja egy, az elektromos járműveknek szóló töltőállomásokból álló hálózat kialakítása az amerikai kontinensen, ezt támogatja nem csekély összeggel a Siemens.

A Siemens ezzel az első kívülálló befektető a projektben és ezzel a cég bebiztosította a helyét a legfelsőbb körökben. A hálózat teljes anyagi háttere 450 millió dollár, amelybe beletartozik a Volkswagen csoport megemelt központi beruházása. Maga a Volkswagen egyébként két milliárd dollárt tesz bele a projekt működésébe a 2026-os évig.

Az Egyesült Államok számára még hosszú az út az elektromos járműveknek szánt infrastruktúra terén. Különösen úgy, hogy több állam, mint például Kalifornia, a következő négy évben szeretné megtriplázni az eladásait az elektromos autók területén. Az emelkedő üzemanyag árak pedig csak további megerősítést adtak ezeknek a törekvéseknek.

A Volkswagen csoport egyik vezetőségi tagja, Thomas Schmall elmondta, hogy a terveik szerint az Electrify America töltőállomásainak számát 2026-ig felemelnék 1.800 állomásra és 10.000 ultragyors töltőre.

Kép forrása: washingtonpost.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.