Mobilitás

Összesen 23 darab készül az új Audi RS7 Exclusive Edition-ből

NRGreport | 2022.07.14. 04:00

Az idén megjelenő Audi RS7 Exclusive Edition hű lesz a nevéhez, mindössze 23 példány lesz elérhető ebből a típusból. A tervek szerint a kezdő ára a 160,000 dollárt is meghaladja majd, így aztán mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki erre az autóra áhítozik.

A limitált kiadású jármű különlegességei közé fog tartozni a „Mamba Black Pearl” színezés, valamint a kék színben pompázó féknyereg. Az alap RS7 modell kezdő áraként 120,000 dollárt említettek, az Exclusive Edition-nél ugyanez az összeg 166,495 dollár lesz. Az Audi állítása szerint, amikor az alap típus is fejleszthető lesz különböző elemekkel, akkor annak végösszege valahol 156,000 dollár körül áll meg. Érdekes kérdés, hogy elég különleges-e az Exclusive Edition ahhoz, hogy tíz ezer dollárral többet szánjon rá, aki a megvásárlásán gondolkozik.

Elsősorban megjelenésében lesz kiemelkedő a többi modellhez képest. – számolt be a caranddriver.com. A többi RS7-es verziónál nem lesz elérhető az említett fekete festés, amelyet ötvöznek a többire is jellemző Carbon Optic csomaggal, ami igazán komollyá és figyelemfelkeltővé teszi az összkompozíciót. Mindegyik darab 22 colos kerekekkel és nyári gumiabroncsokkal lesz felszerelve.

Az exkluzív kiadáshoz járni fog a Bang & Olufsen hangrendszer, valamint sportkipufogó. A belső fekete bőrből készült, kék öltésekkel. A bőrcsomag tekintetében az ajtók kartámaszaihoz, a felső ajtópanelekhez, a középkonzol kárpitjához és a műszerfal felső részéhez jár az extra.

Teljesítmény tekintetében az alap RS7 felszereltségéhez képest nincs változás: kettős turbófeltöltős 4,0 literes V8-as motorral készül, amely 591 lóerőt és 800 newtonméter nyomatékot jelent az elszámolásnál. Három és fél másodpercre lesz szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 kilométer/óra sebességet, a végsebességet 306 km/órában határozták meg.

Kép forrása: Audi

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.