Mobilitás

A Hankook abroncsait viseli majd az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron

NRGreport | 2022.07.22. 08:00

Egyedi követelmények jellemzik az elektromobilitás egyre növekvő piacát és ez kifejezetten igaz a gumiabroncsok területére. Pont emiatt az Audi és a Hankook között meglévő együttműködés sem új keletű már, többek között az Audi e-tron, az Audi e-tron Sportback és az Audi e-tron GT modelljeit is a dél-koreai székhelyű cég látja el eredeti felszereléssel. Ehhez csatlakozott most a két Q4-es típus. A Hankook megoldásának köszönhetően az abroncs is növeli a két Audi modell hatótávolságát.

A személyi közlekedés jövőjének egyik alappillérei az elektromos járművek, de amíg ez egyeseknek a jövő, a Hankook számára már hosszú ideje a jelen. Épp emiatt a legújabb Audi modellek, a Q4 e-tron és a Q4 Sportback e-tron is a Hankook papucsait viselheti az eredeti felszereltség részeként. A német cég két új, sportos, mégis kompakt SUV-je egyszerre vonzó megjelenéssel és számos műszaki újítással is büszkélkedhet. A tisztán elektromos hajtáshoz viszont elengedhetetlen, hogy a megfelelő gumiabroncs álljon rendelkezésre.

A Hankook Ventus S1 evo 3 ev abroncsot kifejezetten elektromos autókhoz fejlesztették ki. A Hankook Tire Europe elnöke, Sanghoon Lee mondta el, hogy az elmúlt évekből számos sikeres projekt van a hátuk mögött az Audi fejlesztői partnereként. Kiemelte, hogy sokat jelent számukra is az, hogy a megfelelő gumiabroncsok biztosításával támogathatják az elektromos járművekre való átállást, ezzel pedig nagy mértékben hozzájárulnak a fenntarthatóbb mobilitáshoz.

A Hankook az alacsony gördülési ellenállást, a kis tömeget és a nagy teherbírást jelölte meg, mint a legfontosabb tulajdonságokat egy elektromos autóra készülő gumiabroncs esetében. Az akkumulátor teljesítményét és ezzel együtt a hatótávolságot is támogatják, emellett pedig biztonságosan hordozzák a koncepcióból fakadó megemelt járműtömeget. Pont ezért a mérnökök a most tárgyalt abroncsot egy speciálisan kifejlesztett, nagy teljesítményű szálból készült kétrétegű vázzal látták el, ily módon megfelelve a szigorú követelményeknek.

A Ventus S1 evo 3 ev-ben használt futókeverék is említésre méltó, amit kifejezetten az elektromos mobilitás igényeihez alakítottak. Nedves és száraz körülmények között egyaránt kiváló tapadást biztosítanak, miközben optimalizálják a gördülési ellenállást. További acélalapú megerősítést alkalmaztak az abroncsperemen a 20 és 21 colos méretekben a csökkentett oldalfalmagasság miatt. Ennek köszönhetően különösen sportos külsőt és azonnali kormányreakciót eredményez.

A Hankook SEALGUARD tömítőanyag, amelyet az abroncsok belsejében használnak, akár az 5 mm átmérőjű defekteket is képes lezárni a futófelületen. Még szög okozta defekt esetén is folytatódhat az utazás a tömítőanyagnak hála. Emiatt aztán pótkerékre sincs szükség, így viszont több hely marad és súlyt takarít meg. A SEALGUARD technológia a biztonsági előnye mellett a megszokott kényelmet nyújtja, ugyanis az alapvető felépítés nem különbözik a technológiát alkalmazó és nélkülöző gumiabroncsok között.

Kép forrása: hankooktire-mediacenter.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.