Mobilitás

Kevés átalakított sportautó kelt olyan mély benyomást, mint egy RWB Porsche 911-es

Takács Csongor | 2022.07.26. 02:59

Ezzel az 1995-ös Carrerával biztosan feltűnést lehet bárhol kelteni: ismét aukción várja új vevőjét az RWB 911 Carrera Coupe.

A most aukcióra kerülő modell már 2016-ban, az RWB átalakítás előtt szintén aukciós oldalon talált gazdára, akkor Kanadába került, és a jelenlegi eladó 2018 szeptemberében szerezte meg. Ezután 2019-ben átesett az RWB átalakításokon, amelyek során átfestették Porsche zöldre, és egy merész karosszéria-készlettel látták el, amely magában foglalja a szélesített első és hátsó kerékjárati íveket, az utángyártott lökhárítók meghosszabbításait, a jellegzetes lengőkarokat és oldalszoknyákat, a merész szárnyakat és a GT2-stílusú fedélzetet az RWB egyik hatalmas hátsó szárnyával.

Az RWB új HID-projektoros fényszórókkal, szénszálas kipufogóvégekkel és rengeteg tuner márkajelzéssel is felszerelte.

RWB Porsche 911 (youtube)

A sportkocsin számos más fejlesztést is végeztek, többek között egy továbbfejlesztett fékrendszert is kapott, és KW Variant 3 futóművet kapott.

RWB Porsche 911 (youtube)

Az utastér is új köntöst kapott: az üléseket például fekete bőrrel kárpitozták újra, szürke szövetbetétekkel. Sárga biztonsági öveket is beszereltek, illetve egy MOMO kormánykereket is. A motorhoz egy hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik.

Az autót a gyár elhagyása óta alig több mint 88 000 kilométert mentek vele.

Mi az az RWB?

A RAUH-Welt Begriff, a Porsche közösség és az autóátalakítás világában inkább „RWB” néven fut, ami egy olyan műhely elnevezése, amely a legmenőbb Porsche 911-esek elkészítésére specializálódott. Az Akira Nakai által Japánban alapított RWB a japán és az európai tuningelemeket ötvözi, és a 911-eseket még nagyobb teljesítményű „fenevadakká” alakítsa át.

fotók: youtube

  Takács Csongor
Címkék
#autóipar   #Carrera Coupe   #Porsche   #porsche 911   #RWB   #sportautó  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.