Mobilitás

A szürke ember – Ryan Gosling és Ana de Armas Audival száguld

Benedek Attila | 2022.07.30. 08:00

A legfrissebb akciófilmért, már nem kell a moziba elzarándokolni. Elég csak a Netflixet bekapcsolni, ahol valódi mozisztárok és négy Audi száguldását láthatjuk.

A mozifilmek, a márkakép formálásában egyre nagyobb szerepet kapnak. Időnként összeforrnak a főhősök és az autóik, erre a legjobb példa James Bond és az Aston Martin kapcsolata. (Miközben Fleming regényében Bond eredetileg, egy spéci Bentley-vel járt…)

A legtöbb autógyárnál külön részleg foglalkozik a márka filmes népszerűsítésével, ez az Audinál is így működik. Csodák ezen a téren nincsenek: azért autózik a Vasember Audi R8-al, mert passzol a márkaképhez és az Audi kifizette a szereplés árát.

A kezdetek

Az Audi és Hollywood kapcsolata egyébként nagyon régi. A kezdetekhez komolyan vissza kell pörgetni az idő kerekét. Az első mozi, amiben hivatalosan szerepelt a négykarikás márka, az az E.T. a földönkívüli. A Drew Barrymore főszereplésével készült filmben az Audi 5000-es, azaz az Audi 200-as szerepelt (1982). A másik korai emlékezetes szereplést a Ronin biztosította, ahol az Audi S8 került a fókuszba (1998). A Marvel univerzumba gyorsan bekerült a bajor márka, mert a Pókember és a Vasember sztorijai mellett, a Bosszúállókban is feltűntek az ingolstadti cég gyártmányai.

forrás: twitter

A szürke ember (The grey man)

A legfrissebb néznivalót egy Netflix produkció jelenti, amely igen jó szereplő gárdával került a képernyőkre. A nagy nevek közül néhány: Ryan Gosling, Ana de Armas, Chris Evans és Bill Bob Thornton. A járműves oldalon az elektromos hajtásúakat az Audi RS e-tron GT és a Q4 Sportback képviseli. A hagyományos hajtásmódnál az RS7 Sportback és a R8 Coupét találni a stáblistán. Az autók persze törnek és izgalmas üldözési jelenetekben szerepelnek. A tavaly forgatott film kémes környezetben játszódó akció-thriller, amelynek sok jelenetét Prágában vették fel. Az európai helyszínek között megtalálható még Franciaország is.

 

Kép forrása: Audi

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.