Mobilitás

2035-re a férfiak nagyobb százalékban érzik biztonságban magukat önvezető járműben, mint ember által vezetett autóban

Takács Csongor | 2022.08.08. 01:45

A Ford 2022-es online felmérése szerint a férfiak 50 százaléka úgy véli, hogy nagyobb biztonságban fogja érezni magát 2035-ben egy önvezető járműben. A nők hitetlenebbek, náluk csak 41 százalék érzi így. Az országokra lebontott eredmények rendre ugyanezt az arányt mutatják, szinte teljesen mindegy, milyen kontinensen járunk.

forrás: ford.corporate.com

A felmérés eredményei szerint, az önvezető járműben való hit még nagyobb bizalmat kap, ha gyerekünkről van szó. Arra a kérdésre, hogy inkább egy önvezető autóval engedné szállítani gyerekét vagy egy idegen vezesse az autót, elsöprő 50% feletti válaszok érkeztek, a legtöbbjük 75+ százalékkal. Egy kivétellel: Németország, 39%.

forrás: ford.corporate.com

Érdekes eredmény jött ki a töltőállomás jövőjét illetően: annak ellenére, hogy mostanra teljesen elfogadott iránynak és alternatívának tekintjük az elektromos autók elterjedését, minden fejlesztés és lobbi is ez irányba mutat, arra a kérdésre, hogy vajon túl fogják-e (és mikor) szárnyalni a klasszikus benzinkutak számát az elektromos töltőállomások, nem igazán vannak erről meggyőződve az emberek: szinte bármelyik évre kérdez rá a rendszer, 2040-2050 vagy felette, csupán kb 25 százaléka gondolja úgy a válaszadóknak, hogy ez meg fog történni. Még érdekesebb, hogy 2100-as évet is be lehet ütni, és akkor még kevesebb, tehát vagy még mindig benzint fogunk tankolni, vagy nem az elektromos út a jövő mégsem.

forrás: corporate.ford.com

A játékos kérdések egyike eljátszik azzal, hogy vajon mit gondolnak az emberek, még megérjük-e mostani életünk során, hogy másik bolygóra utazunk, és ezt Közel-Keleten, Indiában, Kínában és Mexikóban abszolút így vélik, de még Spanyolország bizakodó, a maga 56%-val.

És egy talán kissé meglepő adat: a férfiak közel fele, 41%-a nevet ad az autójának. A nők 44%-a teszi ugyanezt.

Címlap illusztráció: youtube (nvidia)

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.