Vállalatok

Tankoljunk ésszel és mindenkinek jut üzemanyag, kéri a MOL

Takács Csongor | 2022.08.10. 01:19

Felelős magatartást kér a fogyasztóktól a MOL: ha szép nyugisan csak a reális mennyiséget tankoljuk, nem lesz gond. Ratatics Péter az ATV Egyenes Beszéd műsorában higgadtan vázolta, hogy ugyan ellátás szempontból kihívásokkal teli a mostani időszak, de ha nem spájzolunk, nem ügyeskedünk, mindenkinek jut üzemanyag.

Bár napok óta nem jön kőolaj a Barátság vezetéken, láttunk már korábban is hasonlót – mondta el az Egyenes Beszédnek adott interjújában a MOL operatív irányításért felelős ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy 2-3 nap még akár természetesnek is vehető, de most már azért elkezdtek telefonálni.

A kiélezett helyzetet nehezíti, hogy egyszerre kell menedzselni a főszezonban megugró üzemanyag iránti keresletet, az ársapka miatt egy jó ideje tartó importhiányt, és a nemrég megkezdett Dunai finomítói nagykarbantartós leállást – és erre most a Barátság vezetéken sem érkezik be a kőolaj.

A MOL vezetője hangsúlyozta, hogy ettől függetlenül felesleges aggódni, mert még hetekig elég a készlet és hónapokig a stratégiai készlet, mindeközben a vállalat még dolgozik a B, C, D…ZS megoldásokon is.

A logisztikai nehézségeken túl, legalább lekerült az ársapka a céges autók tankolásáról, már ez is segítette némileg az import megindulását. Az ársapka teljes kivezetésének sürgetése most is elhangzott a MOL vezetője részéről, a mielőbbi piaci áras értékesítésre áttérés ugyanis helyreállítaná a normál piaci viszonyokat és biztosítaná a kiegyensúlyozottabb ellátási láncot – magyarázta Ratatics.

Az 50 literes tankolásra vonatkozóan inkább egy „határozott kérés”-nek nevezte a napi korlátot az igazgató, hiszen de jure nem tehetnék meg, de ezzel kívánják egyrészt jelezni a fogyasztók felé a felelős mértékletességet, másfelől elejét venni a visszaéléseknek.

címlapfotó: MOL, illusztráció: atv.hu

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.