Mobilitás

A Xiaomi önvezető autókat tesztel Kínában

NRGreport | 2022.08.14. 06:05

A Xiaomi jelenleg már 140 járművön teszteli az autonóm vezetést Kínában. A hír egy újabb mérföldkövet jelez az okostelefon-gyártó „életében”, amely tavaly jelentette be, hogy belép az EV-szektorba.

Egy élőben közvetített vállalati eseményen Lei Jun vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat 500 munkatársat foglalkoztat, akik kizárólag az autonóm vezetési technológia fejlesztésével foglalkoznak, és 3,3 milliárd jüant (477 millió eurót) fordítottak a kezdeményezésre – írta a Reuters .

Számos más kínai vállalat is befektet az önvezető technológiába, köztük a Didi Global fuvarozó óriáscég és a Baidu Inc. keresőmotor-szolgáltató.

A hét elején ez utóbbi cég lett az első cég Kínában, amely engedélyt kapott arra, hogy teljesen vezető nélküli taxit üzemeltessen nyílt utakon.

Lei Jun 2010-ben alapította a Xiaomit, ami gyorsan az egyik legkelendőbb androidos okostelefon-márkává nőtte ki magát Kínában, majd később világszerte.

2021-ben Lei bejelentette, hogy a Xiaomi belép az elektromos járművek piacára, és elmondása szerint ez lesz az ő utolsó nagy üzleti projektje.

A vállalat vállalta, hogy 2024 első felében tömeggyártásba hozza autóit, és ennek kapcsán az év elején a vállalat megkezdte első autógyárának építését Pekingben.

2024-re a Xiaomi technológiájával, olyan nagyfrekvenciás helyszíneket fog lefedni, mint a nagy sebességű, városi területek és parkolók, és különböző forgatókönyvekkel indít majd utakat.

 

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.