Fenntarthatóság

Francisco Pizarro, az Iberdrola új projektje

NRGreport | 2022.08.14. 06:10

Az Iberdrola üzembe helyezte a „Francisco Pizarro” projektet Extremadurában, amely Európa legnagyobb fotovoltaikus erőműve. Az erőmű kapacitása 590 MW.

A Francisco Pizarro egy 300 millió eurós beruházás eredménye, ami 1,5 millió fotovoltaikus modult tartalmaz. Várhatóan mintegy 590 MW teljesítményű lesz. A projekt nagyságrendileg 330 000 otthont fog ellátni, és emellett 150 000 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

A több mint 300 millió eurós beruházással járó projekt az építési csúcsidőszakokban több mint 1500 munkahelyet teremtett, amelyek 60%-át helyi munkavállalók töltötték be.

Az Iberdrola a különböző ágazatok vezető vállalataival kötött hosszú távú áramvásárlási megállapodásokkal garantálja a projekt hosszú távú életképességét. A cég a megtermelt megújuló villamos energiát olyan kereskedelmi vállalatok számára kívánja értékesíteni, mint a PepsiCo, a Bayer vagy a Danone.

Az építkezés során az Iberdrola csapata számos ókori és középkori leletet tárt fel, és környezetvédelmi programokat hajtott végre a helyi állat és növényvilág megőrzése érdekében. Emellett a paneleket körülvevő földterületet juhok legeltetésére használják majd – közölte a közműszolgáltató.

Spanyolországban az Iberdrola több mint 19 300 MW beépített megújuló-energia-kapacitással rendelkezik, és befektetési tervek szerint ez a következő években 25 000 MW-ot is eléri majd.

 

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.