Vállalatok

Ráúszott a KATA-sokra az egyik hazai olajtársaság

Takács Csongor | 2022.08.15. 01:55

„Ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik 😉 -kezdi álláshirdetésében a brit olajtársaság hazai vállalata, a BP Magyarország. A hirdetésben csak az idegen nyelv ismerete fogalmazódik meg elvárásként, a többi – állítják – megtanulható.

Az elmúlt időszakban  történelmi csúcsot ért el a hazai munkaerőhiány, a betöltetlen álláshelyektől minden szektor szenved, legyen az magánszektor vagy versenyszféra. Ugyan gyorsan kilábaltunk a COVID-világjárványból, ennek végülis örülni kellene, de a bővülést és növekedést egyelőre nagyon nem követi le a munkaerő-kínálat – pláne, hogy az már előtte sem volt kielégítő.

A KSH idei adatai szerint csak a versenyszférából 60 000 dolgozó hiányzik, ami a valóságban akár még jóval több is lehet, hiszen a hivatalos adatok csak a lejelentett üres állásokat listázzák.

Forrás: KSH

A vállalat amúgy itthon nem viszi túlzásba magáról a kommunikációt, alig érhető el érdemi publikus információ a tevékenységeikről. Az álláshirdetés sem túl könnyen fedezhető fel a bp vállalati oldalain, legkönnyebben a social media posztokból érhető el egy-két kanyarral.

A BP érdekes kommunikációs jelenség a mezőnyben, kevés olyan vállalat van, aki ennyire bátran zöldre festi magát. PR-ban, nyilatkozatokban, arculati anyagokban és minden érdemi csatornán a megújulókról, zöld jövőről és csökkenő széndioxid-kibocsátásról beszél, Bernard Looney igazi showman a szektorban, mindeközben a vállalat a klasszikus fosszilis befektetéseit szép halkan, ugyanúgy -ha nem még jobban- tolja, sőt, szépen keres is vele.

forrás: LinkedIn

A BP a „Viszlát KATA, hello bp” kampányát angolul és németül is pörgeti, az ajánlatban pénzügy, üzlettámogatás, beszerzés, HR vagy digitális területeinken várja idegen nyelvet beszélni tudó jelölteket.

A londoni székhelyű British Petrol (BP) világszerte több mint 70 országban van jelen, és mintegy 60 000 embert foglalkoztat. Magyarországon a Castrol termékcsaládot képviselve jelent meg először a vállalat, majd 2009-ben megalapították a Global Business Services (GBS) Europe-hoz tartozó budapesti egységét, később Szegeden is hasonlóképp, így lett a BP Magyarország az egyik top hazai szolgáltató-központot üzemeltető vállalatok egyike. Innen látják el az egész európai kontinens támogatását, 16 nyelven nyújtanak pénzügyi, könyvelési, beszerzési, adóügyi szolgáltatásokat, illetve a HR-t és a kereskedelmet érintő támogatást, továbbá ügyfélszolgálatot is biztosít.

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.