Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Elektromosra váltanak a Honda sportautói

Csongor Takács | 2022.08.16. 01:23

A vállalat a General Motors-al együtt dolgozik az EV SUV-kon, amelyek a Honda saját architektúráján fognak közlekedni.

A Honda középtávon két elektromos sportautó piacra dobását is tervezi. Az elsőt „Specialty modellnek” nevezik, és a Honda által megosztott teaser kép alapján úgy tűnik, hogy arányaiban egy kisebb, megfizethetőbb sportkocsiról van szó. Az S2000 visszatérése nem hangzik őrült ötletnek, főleg, hogy mindenki egyre inkább feltámasztja a régi modellneveket. Ez lesz a cég első elektromos sportautója, ám nem az egyetlen. A második modell pedig „glóriaként” lép majd a színre, és arányait tekintve úgy néz ki, mint egy vadabb formájú Acura NSX. A Honda nem árulta el, hogy vajon mindkét autó a Honda márkanevet fogja-e viselni, de mivel az NSX az észak-amerikai piacon az Acura alá tartozik, nem lepődnénk meg, ha ez a stratégia folytatódna.

Miközben mindenki elektromosra vált, a Honda az egyik legkonzervatívabb autógyártónak számít ezzel a váltással. A japán vállalat célja, hogy még ebben az évben több mint 500 000 elektromos járművet adjon el Észak-Amerikában.

Az Acura NSX a 2022-es modellév után kivonul a gyártásból, ez az elektromos glóriautó jelentheti a visszatérést.

A részleteket tekintve még nem tudni túl sokat,  ami biztos, hogy a két autó a Honda saját, e:Architecture nevű elektromos jármű platformjára épül majd, és mindegyik autó legalább 300 mérföldes hatótávval és remek vezetési élménnyel rendelkezik majd.

A „specialty modell” kevesebb 50 000 dollár alattról indulhat, de a Glória valószínűleg több mint 150 000 dollárba fog kerülni. Várható piacra kerülésük: 2026 és 2027.

fotó: Honda

  Csongor Takács
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.