Mobilitás

Rajzfilmes autót kelt életre a Porsche

NRGreport | 2022.08.17. 11:09

A Verdák című, már klasszikussá vált, mesében szereplő Sally Carrerát kelti életre a Porsche egy egyedi 911-es modell által. A Monterey Car Week-en lesz megtekinthető a Sally Special névre keresztelt darab. Ilyen esetre egyébként már korábban is volt példa a német gyártónál, a mostani alkalommal a rajzfilm eredeti kreatív csapatát is alkalmazta.

A Verdák mesefilmjében feltűnő, kéken csillámló, „jogászként dolgozó” Selly Carrera, egy 2002-es évjáratú, 996-os 911-esnek felelt meg. Most azonban csak ihletként szolgált az a modell, hiszen a most tárgyalt, egyszeri darab a 992-es 911 Carrera GTS mintájára készül. A Sally Special erejét egy ikerturbós 3,0 literes lapos hatos motor adja, amely 473 lóerőt (353 kilowatt) és 569 newtonméter nyomatékot ad le, emellett hétfokozatú kézi sebességváltóval rendelkezik.

Előre 20, hátra pedig 21 colos felnikkel látják el modelljét. Különleges külső fényezése a Sally Blue Metallic fantázianevet kapta, amely a belső részben is hangsúlyos. Az extravagáns kék szín, tehát a filmben látható árnyalattal egyező lesz. Ilyen szín kap helyet a műszerfalon, a középkonzolon, valamint az ajtókárpiton is. Az üléseken és az ajtók egyes részein pedig kék kiemelésekkel tarkított kockás mintájú szövetburkolatot alkalmaztak.

Természetesen számos utalást rejt magában az autó. Az ülések oldalán, a szelepsapkákon és az ajtókon megtalálhatjuk a Verdák emblémáját. Sally Carrera aláírása a B oszlopon látható, a műszerfal utasoldalán pedig az eredeti rajzfilm karakterről lesz egy rajz. A „Ka-Chow! Mode” felirat a kormánykerék melletti módválasztó gombon köszön vissza. Az alaposság hiányának vádja sem érheti a készítőket, mivel a filmben egy másodpercre felvillanó tetoválásról sem feledkeztek meg.

A valós Sally designjának megalkotásához, a Pixartól Jay Ward és Bob Pauley dolgozott együtt a Porschéval, akik a film karakterosztályának vezetője és gyártásvezetője voltak. A film stílusához illő egyedi kerekeket is öntöttek az életre keltett Sally Special-nél.

A különleges autóhoz egy nemes gesztus is járul, ugyanis a Porsche jótékonysági célra elárverezi majd a 911 Sally Special-t. Az új tulajdonos a teljesen új és egyszeri autó mellé kapni fog egy kocsihoz illő órát, egy autótakarót és plusz kerékkészletet. További érdekesség, hogy a Bob Pauley rajzait tartalmazó könyv is a birtokába kerül, aki a mese gyártásvezetője volt.

Az aukcióra a Monterey Car Week-en kerül sor. A bevétel egy része a Girls Inc-hez kerül majd, amely egy lányokak és fiatal nőknek szóló New York-i érdekvédelmi csoport. A többit az Egyesült Államokba küldik az UNHCR-hez, hogy segítsenek finanszírozni az ENSZ Menekültügyi Ügynökségének munkáját az ukrajnai konfliktus által érintett családok ügyében.

 

Kép forrása: porsche.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.