Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Mélyíti az együttműködését a Volkswagen és Mahindra

NRGreport | 2022.08.19. 08:00

A Volkswagen AG és a Mahindra & Mahindra kibővítette együttműködését, és egy szerződést írt alá, amelynek értelmében a német autógyártó elektromos alkatrészeket szállít indiai társának.

A megállapodás a Volkswagen elektromos járművekhez (EV-k) szánt nyílt platformjának, az úgynevezett MEB-nek az alkatrészeit foglalja magában, amelyeket a Mahindra új elektromos platformjának, az INGLO-nak fognak szállítani.

Az INGLO platform, amely a Mahindra összes elektromos autóját hajtja majd, 60-80 kilowattóra (kWh) akkumulátorkapacitást és akár 80%-os gyorstöltést kínál kevesebb, mint 30 perc alatt – tájékoztatott a Mahindra anélkül, hogy meghatározta volna a hatótávolságot az elektromos járműveknek.

Az együttműködés 2030-ig több mint 1 millió járművet céloz meg, és öt INGLO alapú elektromos sporthaszonjármű (SUV) felszerelését foglalja magában – közölték a cégek.

„A partnerség nemcsak azt bizonyítja, hogy platform üzletágunk rendkívül versenyképes, hanem azt is, hogy a MEB jó úton halad afelé, hogy az e-mobilitás egyik vezető nyílt platformjává váljon” – mondta Thomas Schmall, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja.

Schmall nem volt hajlandó konkrét számokat közölni, de kijelentette, hogy a megállapodás jelentős működési eredményt eredményez, amely szerinte a Volkswagen-csoporton belüli közepes méretű márkához hasonlítható. A Volkswagen és a Mahindra májusban bejelentette, hogy az elektromos alkatrészek szállítása terén keresnek egy partnerséget, így a Mahindra a Ford után a MEB platform második nagy vásárlója.

Akkoriban azt mondták, hogy 2022 végéig véglegesítik a megállapodást. A Mahindra azt mondta, hogy várakozásai szerint 2027 márciusáig az elektromos modellek a teljes SUV-eladások 20-30%-át teszik ki. A vállalat India legnépszerűbb belsőégésű motoros SUV-jait, köztük a Scorpio-t és a Thar-t értékesíti.

Kép forrása: reuters.com

  NRGreport
Címkék
#elektromos autó   #EV   #India   #INGLO   #Mahindra   #MEB   #SUV   #Thomas Schmall   #Volkswagen  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.