Mobilitás

25 éves napenergia-szerződést ír alá a Porsche

NRGreport | 2022.08.22. 06:00

A Porsche a napokban közölte, hogy egy napelemes mikrohálózat kiépítését és üzemeltetését tervezi az egyesült államokbeli Atlanta városában található székhelyén. Ezzel a lépéssel évi 3,2 millió fonttal csökkentheti szén-dioxid-kibocsátását.

A hír napokkal azután érkezett, hogy a Ford bejelentette az Egyesült Államok valaha volt legnagyobb megújulóenergia-vásárlását egy közszolgáltatótól, melynek köszönhetően megújuló energiával oldja meg áramellátását Michiganben.

A Porsche mikrohálózatának, a napelemekből származó energiát hasznosító helyszíni elektromos hálózatának telepítése a következő hónapban, szeptemberben kezdődik és a tervek szerint 2023-ban fejeződik be. A megújulóenergia-projekt egy 50 millió dolláros fejlesztés része az atlantai Porsche Experience Center campusán.

A Porsche 25 éves működési szerződése a Cherry Street Energy-vel, Georgia állam legnagyobb, nem közüzemi napenergia-szolgáltatójával, többek között a Porsche helyszíni Taycan elektromos járműparkját fogja táplálni. Az energiavállalat birtokolja, üzemelteti és karbantartja a mikrohálózatot, az áramot a Porschénak értékesítve.

A Ford és a Porsche egyaránt azt mondta, hogy az energia felgyorsítja fenntarthatósági céljaikat a következő évtizedben. A Porsche közleménye szerint a napelemekből származó energia „az éves villamosenergia-szükséglet jelentős részét” fogja biztosítani.

A Porsche arra törekszik, hogy 2030-ra tevékenysége során szén-dioxid-semlegessé váljon. A Ford azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2035-re minden globális létesítményét megújuló energiával látja el, 2050-re pedig szén-dioxid-semlegessé válik.

Kép forrása: techcrunch.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.