Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Kanada és Németország zöld hidrogén szélerőműparkról kötött megállapodást

NRGreport | 2022.08.24. 08:00

Kanada és Németország augusztus 23-án ír alá egy megállapodást, amelynek értelmében a nemzetek együttműködnek egy zöld hidrogén szélerőmű-projektben, amelyet a World Energy GH2 vezet.

Az ukrajnai konfliktus zűrzavart okozott Németország energiabiztonságában, és arra késztette az országot, hogy új megállapodásokat keressen az energiamix megőrzése érdekében. Németország most megállapodást kötött Kanadával, amelyben 164 szárazföldi szélturbinát fejlesztenek ki, amelyek zöld hidrogént és ammóniát termelnek exportra. A szélerőműparkot Új-Fundlandon fejlesztik.

A World Energy GH2 megjegyezte: “Új-Fundland és Labrador egyedülálló földrajzi elhelyezkedése, erős szélerőforrása és nagy keresleti központokhoz való közelsége globálisan versenyképes zöld hidrogéntermelő régióvá teszi majd.”

A szélenergia számos előnnyel jár, ideértve az otthonok és vállalkozások tiszta és megfizethető villamos energiával való ellátását, munkahelyteremtést és gazdasági növekedést, valamint az éghajlatváltozás mérséklését. Kanada tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy kihasználja ezt a piacot, mivel Észak-Amerika legjobb szélerőforrásai közül birtokol néhányat, ezek közül is elsősorban a tengeren.

A kanadai kormány arra törekszik, hogy az Atlantic Canada globális vezető szerepet töltsön be a tengeri megújuló energiaforrások terén. Ez az úttörő zöld hidrogén szélerőmű-projekt partnerség Németországgal a legújabb kezdeményezés, amelynek célja az ország szélenergia hasznosítása.

Steven Guilbeault, Kanada környezetvédelmi és éghajlatváltozási minisztere ezen a héten Új-Fundlandba, Labradorba és Új-Skóciába látogat, hogy megvizsgálja a tengeri szélenergia-projektek fejlesztését. Guilbeault találkozik őslakosokkal, környezetvédelmi, halászati, tudományos és ipari szervezetekkel, hogy megvitassák a projekteket.

Hozzájárulásuk támogatni fogja a megállapodási tervezet(ek) és a regionális értékeléshez kapcsolódó feladatmeghatározások elkészítését, amelyek körvonalazzák a projekt célját, célkitűzéseit, földrajzi határait és tervezett eredményeit. A regionális értékelés lehetővé teszi a szélerőművek fejlesztésének korai elemzését és megvitatását ezeken a területeken, beleértve annak lehetséges környezeti, egészségügyi, társadalmi és gazdasági hatásait és előnyeit.

Steven Guilbeault megjegyezte, hogy szélenergia tiszta, munkahelyeket teremt, és kulcsfontosságú lesz a megfizethető, megbízható energiaellátásban az Atlanti-óceánon túli otthonok számára. Tartományi partnereinkkel szorosan együttműködve gyorsan haladunk a szélenergia-fejlesztés új korszakának megnyitása felé Kanadában az Atlanti-óceánon. Ez a regionális értékelés javítani fogja a jövőbeli szövetségi hatásvizsgálatok hatékonyságát és hatékonyságát az új-fundlandi, valamint labrador- és új-skóciai tengeri szélenergia-projektekre vonatkozóan.

Jonathan Wilkinson, Kanada természeti erőforrások minisztere kiemelte, hogy erős széllel és kiterjedt tengerparttal megáldva óriási gazdasági lehetőségek rejlenek Új-Skócia, Új-Fundland és Labrador számára szélenergia-kapacitásuk fejlesztésére. Azt a bizonyosságot akarják adni a befektetőknek, hogy a lehető leghamarabb elindítsák a projekteket.

Kép forrása: innovationnewsnetwork.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.