Mobilitás   rovat támogatója az Audi

Amerikai infláció ellenes csomag – Lejt a hazai pálya

Benedek Attila | 2022.08.31. 09:55

Óriásit zöldülhet az Egyesült Államok, a világ legnagyobb környezetszennyezője és vele a Föld is. Ez a változás, nagyban köszönhető a nemrég aláírt rendelkezésnek. Emiatt a tengerentúli elektromos autó piac is komoly fellendülés előtt áll.   

Az augusztus 16-án aláírt infláció ellenes csomag (IRA), a hazai termelés erősítését és az ország zöldebbé tételét célozza meg. A közlekedésre, közelebbről az autók zöldebbé tételére felfoghatatlan mennyiségű pénzt költenek: tíz év alatt, 369 milliárd dollár megy erre a területre. Az összeg, kétszerese a magyar nemzeti összterméknek, azaz a hazai GDP-nek. A témában itt és itt talál még olvasnivalót.

Fókuszban az autó

A tengerentúli autósűrűség nagyságrendjét jól jelzi az a statisztika, ami megmutatja, hogy országonként, 1000 lakosra, mennyi négykerekű jut. Ebben a versenyben az európai miniállam, San Marino az első, az USA pedig a második. A tengerentúlon 910 autó jut 1000 főre, az autók összelétszáma pedig – egy 2017-es statisztika szerint – 255 009 283 darab.

Autós téren az egyik fő változás, hogy eltöröltek egy rendelkezést. A tengerentúlon eddig, ha egy a márka, elektromos autóinak vagy a tölthető hibridjeinek az összesített eladási darabszám túllépte a 200 ezret, akkor a vásárlók, ezt a típust már nem vehették meg villanyautós kedvezménnyel. Ez változás, a Teslának és a Toyotának jött a legjobban.

Kedvezmények

Az ösztönzőket okosan alakították ki: 7500 dollár jár annak a vásárlónak, amely egyedállóként, éves szinten max. 150 ezer dollár összbevétellel rendelkezik. A családoknál, ez az összeghatár 300 ezer dollár.

A kedvezmény, a tisztán elektromos és a tölthető-hibrid autókra érvényes. Okos húzás, hogy a kétévesnél régebbi, használt elektromos autók vásárlását is segítik, ennek az összege 4000 dollár. Itt is tisztázták a kedvezményezettek körét, ez azt illeti meg, akinek az éves bevétele nem éri el a 75 ezer dollárt.

Ami pozitívum, hogy a kedvezményezett autóknál húztak egy ár határt. A szabadidő és kisteherautóknál 80 ezer, a személyautóknál pedig 55 ezer dollár. Ennél magasabb ár fölött, nem jár az állami „ingyen pénz”.

Oh, egy kis diszkrimináció

A rendelkezés eddig a pontig remek és mindenki boldog. azonban a kedvezményre jogosult gyártóknál megszabja, hogy az akku hány százalékának kell amerikai gyártásból származnia. Ha ez nem teljesül, akkor a típus kiesik a kedvezményezett autók köréből. A tiltás addig marad fenn, amíg a vállalat nem változtatja meg az amerikai üzemének az akkumulátor beszerzési láncait.

Ezek Kína-mentesítése nem egyszerű, mert több évre aláírt beszállítói szerződésekkel dolgozik mindenki. A fűszert az adja a rendelkezéshez, hogy az autó akku piac 70 százalékát a CATL, a LG Solution, a BYD és a Panasonic biztosítja, melyek mind távol-keleti gyártók…

A lényeg, az, hogy amerikai autópiac elektromos és tölthető autóinak a 70 százaléka – a fenti kitétel miatt –, nem vásárolható meg olcsóbban… A kikötés miatt, máris elkezdtek tiltakozni a kiszorulók. Egyes szakértők szerint, – a csökkenő kedvezményes autók száma miatt – pár évig, még az elektromos autók térnyerése is visszaszorulhat.

Ez passzus azért fura, mert a VW, a BMW, Mercedes és még sokan mások, hatalmas gyárakat üzemeltetnek az USA-ban. Ezzel számtalan munkahelyet és komoly adóbevételt generálnak. De itt láthatón az a fő cél, hogy a kínai akku és ritkaföldfém hatalmat megpróbálják megtörni.

California love

Az Egyesült Államok legnépesebb állama – idén márciustól – már saját maga határozhatja meg, a forgalomba hozható új autóknak a paramétereit. Ennek köszönhetően – a napokban elfogadott törvénynek köszönhetően –, komoly szigorítások lépnek életbe. 2021-ben, az eladott járművek 12,5 százaléka volt a tisztán elektromos és tölthető-hibrid. Öt év múlva, ez kötelezően felkúszik 35 százalékra, 2030-ra pedig 68 %-ra. 2035-ben pedig már 100 százalék lesz, azaz viszlát belsőégésű motoros autók, viszlát V8!

A dolog érthető, hiszen a medvés zászlós állam, a környezetvédelem legnagyobb élharcosa. A döntés jelentőségét az adja, hogy Kaliforniát nagy valószínűséggel követni fogja még 17 állam. Így az USA, viszonylag gyorsan behozhatja az elektromos autós lemaradását.

A nagy kiskapu

Egy apró dolog még tisztázásra vár a rendelkezésben, ami a kisteherautókat szabályozza. Az amerikai teljes méretű kisteherautó autópiac három éllovasa Ford F150 (726 004), Chevrolet Silverado (519 774), és a Ram (569 388) szép eladásokat produkál. Gyakorlatilag vezetik a személyautó eladásokat, zömmel benzin és dízel motorokkal. A trükk az, hogy ezek a típusok, környezetvédelmi szempontból egyébként is más besorolásba tartoznak, mint a személyautók. Tehát a teljes méretű kisteherautók belsőégésű motoros verzióinak a kivezetésének a menete, még nem tisztázott.

A reményt a népszerűségük adja. Ezért a régi és az új gyártók egész jól ráfeküdtek az elektromos kisteherautók készítésére.

 

Kép forrása: pexels.com

 

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.