Vállalatok

Az RWE tovább erősíti lengyel megújuló üzletágát

NRGreport | 2022.09.02. 04:00

Az RWE tovább erősítette európai megújuló üzletágát az Alpha Solar lengyel fotovoltaikus fejlesztő cég felvásárlásával. Ezzel az RWE egy lengyelországi napelemes projekt vezetéket vesz át.

A lépés stratégiai fejlesztést jelent a német energiavállalat, RWE számára, és kiegészíti a 10 gigawattos globális fejlesztési vezetékét a napenergia projektekben. A napelem-fejlesztő cég átvételével egy 60 szakembert számláló csapattal bővülnek tovább és megerősítik a jelenlétüket Lengyelországban.

Katja Wünschel, az RWE Renewables Onshore Wind és a PV Europe & Australia vezérigazgatója elmondta, hogy ez a lépés kiváló lehetőséget jelent az RWE számára, hogy diverzifikálja globális napenergia-lábnyomát, miközben tovább erősíti helyi képességeit és lengyelországi megújuló energiaprojektjeit. Köszöntötte új kollégáit az RWE-nél és úgy tartja, hogy a meglévő csapattal együtt jó helyzetben vannak a nagyszabású projekt megvalósításához az elkövetkezendő években.

A fejlesztői platform egy körülbelül 60 fős, a napenergia szektorban nagy tapasztalattal rendelkező szakemberből álló csapattal érkezik. A varsói székhelyű csapat három helyi irodával rendelkezik Inowrocławban, Łódźban és Rzeszówban. Az RWE Renewables részeként a napelemes projektek meglévő csővezetékének szállításán, valamint új projektek fejlesztésén fognak dolgozni.

Rengeteg további bővítéssel készül az RWE

A felvásárlás alátámasztja az RWE azon törekvését, hogy egyre jobban hajtsa előre a lengyel napelemes üzletágának bővítését. Ezenkívül az RWE 2022-ben és 2023-ban új fotovoltaikus projektek építését és üzembe helyezését is tervezi Lengyelországban, amelyek kapacitása körülbelül 70 MWac, a most újonnan beszerzett szolár vezetéke mellett. 

Emellett az RWE komoly ambíciókkal rendelkezik portfóliójának bővítésére a szárazföldi és a tengeri szélenergia területén. A társaság már most is üzemeltet több mint 420 megawatt összesített kapacitással rendelkező szárazföldi szélerőműparkokat Lengyelországban. A Wierzchlas (7 MW) és a Żnin projektek (48 MW) építése folyamatban van. 

Hamarosan pedig üzembe helyezik az RWE Dolice (48 MW) és Lech Nowy Staw III (12 MW) szárazföldi szélerőműveit. Emellett az RWE készül a 350 MW-os F.E.W. Baltic II tengeri szélerőműparkjával. Mindezek mellett pedig a Balti-tengeren a lengyel kormány által kijelölt 11 területre is jelentkezett újabb tengeri szélerőművek létrehozására.

Kép forrása: rwe.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.