Vállalatok

Okosgyárat épít Dunavecsén a Schneider Electric

NRGreport | 2022.09.08. 08:00

Új gyártóüzemmel bővül a Schneider Electric Magyarországon. Az üzemben, melyben várhatóan két éven belül meg is indulhat a termelés, elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket állítanak majd elő. A beruházás értéke eléri az 16 milliárd forintot (40 millió Eurót).

Dunavecsén építi meg legújabb termelő üzemét a Schneider Electric. Az okosgyárban, melynek területe 20 ezer négyzetméter lesz, karbonsemleges működés mellett, és a legfejlettebb ipari technológia segítségével gyártanak majd elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket. A helyszínválasztásban nagy szerepe volt az M8-as autópálya, valamint a Schneider Electric Szigetszentmiklóson működő Közép-európai Logisztikai központja (CEELog) közelségének, valamint annak, hogy a társaság globális beszerzési központja (GSC) szintén Magyarországon, Budapesten működik. Az új üzem alkalmas lesz az európai piaci igények teljeskörű kiszolgálására. – fejtette ki a vállalat közleményében.

Az új beruházás egyértelmű megerősítése Magyarország kiemelt szerepének a Schneider Electricnél, és tovább növeli versenyképességünk a középfesztültségű termékek európai piacán. Vállalatcsoportunk egyértelmű növekedésre számít a jövőben. Gondoljunk csak a fosszilis tüzelőanyagok kiváltására és a megújuló energiafelhasználás egyre növekvő arányára mind kiskereskedelmi, mind ipari oldalon; az e-mobilitás kiemelkedő térnyerésére; vagy a digitalizáció valamint az adatközpontok iránti egyre erőteljesebb igényekre. Mindezek eredményeképpen folyamatosan fejleszteni kell a közműhálózatokat, optimalizálni energiafelhasználásunkat. Éppen ezért a Schneider Electricnél készen állunk a mostanihoz hasonló beruházásokra és fejlesztésekre, hogy a lehető legkomplexebben és a legmagasabb szakmai színvonal mellett tudjuk kiszolgálni ezeket a felmerülő igényeket” – mondta el a bejelentés kapcsán Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója.

Az üzemben várhatóan 2024-ben indul majd meg a termelés, és a tervek szerint több mint 500 munkahelyet biztosítanak majd a környéken élőknek 2025 után.

 

Kép forrása: Schneider Electric, a fotón a Schneider Elctric Le Vaudreuil-i gyára látható

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.