Mobilitás

Változások az Audi ingolstadti telephelyének élén

NRGreport | 2022.09.14. 06:05

A korábbi győri Audi vezető, Achim Heinfling nyugdíjba megy az év végén, miután bejelentették, hogy aktuális pozíciójában Siegfried Schmidtner váltja december elsejétől. Heinfling több mint 30 év után búcsúzik a német autóvállalattól.

Az új vezető

Achim Heinfling posztját decembertől Siegfried Schmidtner veszi át, aki jelenleg a Termelési és Műszaki Fejlesztési Részleg termékmérnöki részlegének vezetője. Ebben a minőségében többek között a gyártásra kész terméktervezésért, prototípusok és elő gyártású járművek építéséért felel. Gerd Walker, az Audi termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja elmondta, hogy a folyamatláncok és a gyártási felfutás terén szerzett átfogó szakértelmével Siegfried Schmidtner kulcsszerepet játszott a különböző modellsorozatok sikeres bevezetésében.

Új pozíciójában ő fogja vezetni a telephelyet a teljesen elektromos modellek új korszakába. A reményeik szerint ezzel Ingolstadt lesz az Audi nemzetközi gyártási hálózata átalakításának központja.

A Müncheni Műszaki Egyetem gépészmérnöki tanulmányait követően Schmidtner terméktervezés és folyamatlánc-tervezés témakörben szerzett doktori címet. 1998-ban csatlakozott az Audi gyártástervezéséhez. Ezt követően különböző vezetői pozíciókat töltött be, az ingolstadti telephelyen a termelést vezette, és felügyelte az Audi A3 és Q2 kezdeti felfutását. A Premium Platform Electric, valamint az Audi A4, A5 és Q5 modellek projektmenedzsmentjét követően Schmidtner az Audi Production divízió kulcsfontosságú funkcióiért felelt, különös tekintettel a gyártási stratégiára, a digitalizálásra és az átalakításra.

Több mint harminc éve az Audi szolgálatában

Schmidtner új beosztásában decembertől a jelenlegi ingolstadti üzemvezető, Achim Heinfling munkáját veszi át. Utóbbit Gerd Walker méltatta és kiemelte, Achim Heinfling sikeresen kijelölte az Audi átalakítási irányát Ingolstadtban. Rámutatott, hogy gazdag tapasztalata és empátiája vezérelte a fenntarthatósági stratégiát és a telephely villamosítását olyan jövőbeli projektekkel, mint az akkumulátorgyártó létesítmény és az IN Campus. Ennek során mindig a munkaerőt helyezte előtérbe, különösen a világjárvány nehéz időszakaiban.

A Heinfling több mint 30 éves múltra tekint vissza az Audi Csoportnál. Gépészmérnöki tanulmányait követően a diplomás mérnök pályafutását Ingolstadtban kezdte 1990-ben. Különféle vezetői pozíciókat töltött be, többek között a motor- és alváztervezés és -gyártás területén.

Ebben a minőségében a Heinfling kulcsszerepet játszott az Audi győri telephelyének a világ legnagyobb motorgyártó üzemévé való bővítésében. 2017 októberétől 2019 októberéig az Audi Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnökeként. Heinfling felügyelte a motor- és járműgyártást, valamint az összes kapcsolódó funkciót a győri telephelyen.

 

Fotó forrása: audi-mediacenter.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.