Fenntarthatóság

Zöldül a Pinterest: jövőre 100%-ban megújuló villamos energiából biztosítja irodahálózatának áramellátását

NRGreport | 2022.09.17. 04:07

Az amerikai képmegosztó platform, a Pinterest egy szélesebb körű fenntarthatósági terv keretében vállalta, hogy 2023-ra 100%-ban megújuló villamos energiából biztosítja globális irodahálózatának áramellátását.

Már idén tavasszal merész irányelvet jelentette be a klímavédelem érdekében a Pinterest. A platform közölte, hogy eltávolítja azokat a tartalmakat, amelyek tagadják az éghajlatváltozás létezését vagy hatásait, valamint az ember éghajlatváltozásban játszott szerepét, így felvéve a harcot a klímaszkepticizmus és az éghaljatváltozással kapcsolatos félretájékoztatás ellen.

Ezt követően szeptemberben jelentette be az új fenntarthatósági vállalását, mely szerint jövő év végéig megújuló villamos energiából biztosítja irodahálózatának áramellátását – írja a renewablesnow.com.

A  kaliforniai székhelyű vállalat a bejelentést követően azt is hozzátette, hogy a kezdeményezést a San Franciscó-i székházával kezdi.

„A San Franciscó-i központunkkal kezdve a CleanPowerSF (energiaszolgáltató) SuperGreen programján keresztül 100%-ban megújuló energiát fogunk kapni. Globális ingatlanportfóliónkban – Chicagótól Tokióig és São Paulo-ig – olyan irányadó elveket követve szerzünk majd energiahatékonysági tanúsítványokat, mint például a rendszerhatást maximalizáló projektekből való energiabeszerzés, valamint a helyi közösségek támogatása”. –olvasható a vállalat honlapján.

Az, hogy irodáinkat 2023-ig 100%-ban megújuló villamos energiával látjuk el, egy lépés azon az úton, amelyen egy jobb és fenntarthatóbb jövőt építünk munkatársaink és a globális közösség számára” – mondta Mia Ketterling, a Pinterest globális fenntarthatósági vezetője.

A platform már most is együttműködik helyi szervezetekkel a használt irodabútorok és berendezések újrahasznosítása érdekében, valamint kampányokat folytat a dolgozók bevonása és az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében. A fenntarthatóság terén komoly előrelépést tehet a vállalat, ha tartja a tervezett változtatásokat, remélhetőleg sikeres lesz a zöldítés.

 

Kép forrása: pexels.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.