Fenntarthatóság

Az akkumulátoripar vezetői Budapesten vitatják meg a szektor jövőjét (X)

NRGreport | 2022.09.26. 06:00

Immár második alkalommal rendezik meg a Hungarian Battery Day konferenciát, ahol Magyarország és a régió iparági vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós döntéshozók és prominens szakmai szervezetek képviselői vitatják meg az akkumulátoripar előtt álló lehetőségeket és kihívásokat. A konferenciát 2022. október 20-án rendezi meg a Magyar Akkumulátor Szövetség és a White Paper Consulting a budapesti Marriott Hotelben. Az eseményt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitja meg.

Az utóbbi években az akkumulátorgyárak és a rájuk épülő beszállítók komoly klasztert hoztak létre Magyarországon. Az Európai Unióban Magyarország rendelkezik a legnagyobb akkumulátorgyártó-kapacitással, az elmúlt időszak nagy beruházási bejelentései pedig azt mutatják, hogy az iparág jelentősége a jövőben még tovább fog növekedni.

A magyar kormány a jövő egyik kiemelten fontos szektoraként tekint akkumulátorgyártásra és stratégiai célkitűzése, hogy lépést tartva az új járműipari trendekkel, Magyarország az akkumulátorgyártási értéklánc fontos szereplője legyen.

A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen az energiatárolás fejlesztése nagymértékben hozzájárul a közlekedés és az energiaipar fenntartható átalakításához, így a nemzeti és nemzetközi klímacélok eléréséhez is.

A II. Hungarian Battery Day lehetőséget nyújt a hazai és régiós kompetenciák és lehetőségek feltérképezésére az akkumulátorgyártás globális fejlődési irányainak tükrében. A konferencia célja az iparági együttműködés megerősítése, a szereplők összekapcsolása és a nemzetközi együttműködés további elősegítése.

A konferencián piacvezető magyar és nemzetközi vállalatok, kiemelkedő tudományos intézmények képviselői, valamint magasrangú kormányzati és európai uniós döntéshozók vitatják meg az energiatárolás jövőjét, az iparágban rejlő innovációs potenciált, a magyar vállalkozások bekapcsolódásának lehetőségeit és a járműgyártási átálláshoz kapcsolódó kérdéseket.

A II. Hungarian Battery Day konferenciát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitja meg, aki egyben a rendezvény fővédnöke is. Az európai uniós akkumulátoripari összefogásról, Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke, és az Európai Akkumulátor Szövetség (European Battery Alliance) alapítója fog előadást tartani. Cillian O’Donoghue, a villamosenergia-ipar legnagyobb európai érdekképviseleti szervezetének, az EURELECTRIC politikai igazgatója az energiatárolás és a klímacélok összefüggéséről fog beszélni.

A rendezvényen többek között olyan fontos vállalatok vezetői vesznek részt mint az MVM Csoport, a Porsche Holdinghoz tartozó MOON, a Huawei, a MET Csoport, a CATL, a BMW, a Kinstellar, a MOL, a MAVIR, az ALTEO, a Dräger vagy a Metal Shredder akik felvázolják milyen kihívások és lehetőségek állnak az akkumulátoripar előtt és beszámolnak arról, hogy milyen stratégiával igyekeznek hozzájárulni a szektor fejlesztéséhez.

A II. Hungarian Battery Day teljes programja megtekinthető a konferencia weboldalán. A rendezvény helyszíne a Hotel Marriott Budapest.

 

Támogatott tartalom (X)

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.